voetbalzone

Update: Borussia Dortmund legt Bartra voor vier seizoenen vast

Gijs Freriks04 jun 2016, 15:07
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 15:07
Advertentie

Marc Bartra maakt de overstap naar Borussia Dortmund. Barcelona maakt vrijdagavond namelijk bekend dat de nummer twee van de Bundesliga heeft besloten om de gelimiteerde transfersom van acht miljoen euro op tafel te leggen.

/

Als een verrassing komt de transfer niet, want Mundo Deportivo meldde eerder op de avond al dat de 25-jarige centrale verdediger naar Borussia Dortmund zou verhuizen. Barcelona zou ook een terugkoopclausule hebben afgedwongen, maar daarover valt in het statement van de Catalanen niets te lezen.

“Bedankt dat je jouw halve leven aan Barcelona hebt gewijd. Ik wens je veel geluk toe met jouw nieuwe project”, schrijft voorzitter Josep María Bartomeu op zijn Twitter-account. Bartra speelde in totaal 103 wedstrijden voor Barcelona en daarin kwam hij tot zes doelpunten en zes assists.

Update 4 juni 15.07 uur - Borussia Dortmund legt Bartra voor vier seizoenen vast
Marc Bartra mag zich officieel speler van Borussia Dortmund noemen. Barcelona maakte vrijdagavond al bekend dat de verdediger voor acht miljoen euro was verkocht en zaterdagmiddag heeft Bartra zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen in het Signal Iduna Park, tot de zomer van 2020. Dortmund meldt dat er nog wel 'enkele details' met Barcelona moeten worden geregeld.


Bezig met laden …