voetbalzone

Update: Botafogo van Seedorf plaatst zich voor Copa Libertadores

Erik van Dam12 dec 2013, 09:48
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 09:48
Advertentie

Oswaldo de Oliveira blijft geen trainer van Botafogo. De 63-jarige trainer vertrekt met ingang van het nieuwe jaar bij de club; hij heeft er dan twee jaar opzitten en lijkt verder te gaan bij competitiegenoot Santos. Botafogo is begonnen met het proces van het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Daarbij zou ook de naam van Clarence Seedorf zijn opgeschreven.

/

De 37-jarige Seedorf arriveerde zo’n anderhalf jaar geleden bij Botafogo, nadat zijn periode bij AC Milan ten einde was gekomen. De ex-speler van Ajax, Sampdoria, Real Madrid en Internazionale mist nauwelijks wedstrijden en is nog bijzonder fit. Hij lijkt nog wel een seizoen door te willen gaan, maar wellicht pakt hij de rol van trainer bij zijn club dan ook op.

Zondag eindigde het seizoen in de Série A voor Botafogo met een 3-0 overwinning op Criciúma. Seedorf scoorde ook en kreeg kort voor tijd een publiekswissel. Met tranen in de ogen omhelsde hij Oswaldo. Dat betekent echter niet per se dat de routinier op het punt staat te vertrekken, gaf hij na afloop aan. Seedorf is ook al enkele malen in verband gebracht met een baan als trainer bij AC Milan, maar benadrukte dat hij sowieso tot juni bij Botafogo blijft.

Update 12 december 10.48 uur - Botafogo van Seedorf plaatst zich voor Copa Libertadores
Mocht Clarence Seedorf zijn belofte nakomen en Botafogo trouw blijven, als speler of als trainer, dan neemt hij volgend seizoen deel aan de Copa Libertadores. Botafogo wist zich via de competitie te plaatsen voor de Zuid-Amerikaanse Champions League, maar Ponte Preta zou het ticket overnemen wanneer zij de finale van de Copa Sudamericana zou winnen. Dat lukte Ponte Preta niet: na een 1-1 gelijkspel werd er nu met 2-0 verloren van het Argentijnse Lanús. Botafogo kan dus feest vieren.

Bezig met laden …