voetbalzone

Update: Brescia heeft opvolger ontslagen Iachini al snel gevonden

Erik van Dam06 dec 2010, 18:47
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 18:47
Advertentie
/

Brescia heeft maandag naar buiten gebracht dat trainer Giuseppe Iachini de laan uit is gestuurd. Op de officiële clubwebsite communiceert de club het ontslag van haar coach. Met de negentiende plaats in de Serie A stevent Brescia in het eerste seizoen na de promotie weer af op degradatie.

De club spreekt van 'een groot verdriet' bij het nemen van de beslissing, maar zag geen andere uitweg om het team te voorzien van een impuls. Brescia verbleef de afgelopen vijf jaar in de Serie B en promoveerde in het voorjaar, dankzij de derde plaats in de eindstand. Dit seizoen werden echter pas drie van de vijftien duels gewonnen; drie eindigden gelijk en negen wedstrijden eindigden in een nederlaag.

De 3-0 verliespartij bij AC Milan van afgelopen weekend is Iachini nu fataal geworden. De 46-jarige Italiaan was sinds oktober vorig jaar werkzaam bij de club. Volgens La Gazzetta dello Sport ligt Mario Beretta nu in pole position om de werkzaamheden van Iachini te gaan vervolgen. Hij was dit kalenderjaar al werkzaam bij Torino en PAOK Saloniki.

Update 19:47 uur - Brescia heeft opvolger ontslagen Iachini al snel gevonden
Zoals verwacht kon worden is Mario Beretta aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Brescia. De oefenmeester gold direct na het ontslag van Giuseppe Iachini als favoriet om het stokje over te nemen en is al een paar uur na het vertrek van Iachini aangesteld. De coach tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Bezig met laden …