voetbalzone

Update: Broos en Trabzonspor na onderling overleg uit elkaar

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2009, 17:56
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 17:56
Advertentie

Volgens diverse Turkse media heeft Trabzonspor de samenwerking met Hugo Broos met onmiddellijk ingang verbroken. De nummer negen van de Süper Lig, die zondag verrassend onderuit ging tegen Kasimpasa, maakt via de officiële kanalen geen melding van het ontslag van de Belgische coach.

Broos tekende een eenjarig contract in Trabzon, maar heeft tot dusver niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Trabzonspor eindigde vorig seizoen als derde, en hoopte onder Broos die eindpositie minimaal te evenaren. De nederlaag tegen Kasimpasa was de derde in de laatste vijf duels.

Met achttien punten uit dertien duels staat Trabzonspor pas negende in Turkije, wat niet strookt met de ambities van de club. Het congé van Broos zou betekenen dat de club op zoek gaat naar alweer haar 24e hoofdtrainer in 21 jaar. De coach lag al onder vuur na enkele verkeerd vertaalde uitspraken.

Update 18:56 uur - Broos en Trabzonspor na onderling overleg uit elkaar
Hugo Broos is niet langer trainer van Trabzonspor. "We hebben in onderling overleg een einde gemaakt aan de overeenkomst", vertelt de Belg maandagavond aan Sporza. "De werksfeer was gewoon niet goed meer. Het was wel een emotioneel afscheid van de spelers en de staf." Met hem verlaat ook keeperstrainer Jacky Munaron de nummer negen van de Süper Lig.

Bezig met laden …