voetbalzone

Update: Bruins kan Been niet overtuigen en blijft op zoek naar club

Erik van Dam09 sep 2011, 10:27
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2011, 10:27
Advertentie

Terwijl het seizoen al drie speelronden oud is, zit Luigi Bruins nog zonder club. De middenvelder vertrok eind vorig seizoen transfervrij bij Feyenoord en heeft nog geen nieuw emplooi gevonden. Toch maakt Sietje Mouch, zijn zaakwaarnemer, zich geen zorgen. Onder meer ADO Den Haag informeerde naar de mogelijkheden bij Bruins.

/

“Zij kijken vooral vooruit in het geval er nog basisspelers worden verkocht. Maar er zijn meer clubs voor Luigi in de markt, al is het nog niet zo concreet dat hij eerdaags ergens tekent”, aldus de zaakwaarnemer in het Algemeen Dagblad. Commissaris Paul Beyersbergen laat namens ADO weten dat het laatste contact met Bruins dateert van zes weken geleden.

De 24-jarige Bruins speelde tot nu toe alleen voor Rotterdamse clubs; eerst drie seizoenen bij Excelsior en daarna vier bij Feyenoord. Vorig seizoen startte hij achttien keer in de basis onder Mario Been. De zevenvoudig jeugdinternational had echter een aflopend contract dat niet verlengd werd.

Update 30 augustus 23:05 uur - 'Clubloze Bruins staat voor opmerkelijke hereniging met Been'
Luigi Bruins gaat mogelijk in België aan de slag. Volgens diverse Belgische media staat de middenvelder op het punt om een tweejarig contract met RC Genk te ondertekenen. De Belgische Limburgers presenteerden dinsdag een oude bekende van Bruins als coach: Mario Been. Eerder deze zomer haalde Bruins, die door zijn status van transfervrije speler ook na de de transferdeadline nog kan worden aangetrokken, nog hard uit naar zijn voormalig trainer bij Feyenoord.

Update 1 september 7:04 uur - Bruins mag zich in oefenduel RC Genk bewijzen aan Been
Hoewel Mario Been weet wat Luigi Bruins in huis heeft, wil de trainer van RC Genk de middenvelder graag aan het werk zien in een oefenwedstrijd. Volgens De Telegraaf mag Bruins, die zonder club zit, zich bewijzen in duel met Alemannia Aachen. Bruins heeft ook net een stage in Engeland achter de rug. Hij kan zich transfervrij aan een club van zijn keuze verbinden.

Update 3 september 11:01 uur - Clubloze Bruins bewijst fitheid aan Racing Genk-trainer Been
Luigi Bruins mag nog altijd hopen op een contract bij Racing Genk. De clubloze middenvelder, in het verleden actief voor Excelsior en Feyenoord, deed mee in een oefenwedstrijd van de landskampioen van België. Trainer Mario Been constateerde dat Bruins een uur lang zonder moeite mee kon doen, meldt het Algemeen Dagblad.

Update 9 september 10:27 uur - Bruins kan Been niet overtuigen en blijft op zoek naar club
Luigi Bruins kreeg op het trainingsveld van Racing Genk de kans om zich te bewijzen en mocht ook bij de ploeg van trainer Mario Been meespelen tijdens de oefenwedstrijd tegen Alemannia Aachen, maar de oefenstage van de middenvelder bij de Belgische topclub heeft niet geleid tot een contract voor Bruins. Dit meldt Het Nieuwsblad vrijdag. Het komt zodoende niet van een hernieuwde samenwerking tussen de voormalig Feyenoord-coach en -speler, die zodoende op zoek blijft naar en nieuwe club.

Bezig met laden …