voetbalzone

Update: Buijs ziet Derby County als 'een geweldige kans'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2010, 20:01
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2010, 20:01
Advertentie

De kans is groot dat Danny Buijs deze winterstop vertrekt bij ADO Den Haag. Derby County wil de middenvelder annex aanvoerder per direct kopen van de Haagse club, zo meldt RTV West. Aanvankelijk wilde Derby Buijs huren, maar ADO wil alleen meewerken aan een verkoop.

ADO's commercieel directeur Dick Vierling bevestigt de interesse voor Buijs, maar zegt dat de Hofstedelingen een van haar belangrijkste spelers liever niet zien vertrekken. Buijs heeft een verbintenis tot 2011. Toch is de kans op een transfer groot, aangezien hij een clausule in zijn contract heeft.

De clausule stelt dat Buijs voor een gelimiteerde transfersom naar een buitenlandse club mag vertrekken. De ex-speler van FC Groningen en Feyenoord was de afgelopen dagen voor onderhandelingen in Engeland en bezocht naar verluidt de wedstrijd van Derby tegen Newcastle United.

Update 21:00 uur - Buijs ziet Derby County zitten
Mocht Derby County concreet worden, dan raakt ADO Den Haag Danny Buijs kwijt. De middenvelder heeft immers aangegeven graag te willen overstappen. "Voetballen in Engeland lijkt me fantastisch. Ik heb niet het idee dat er snel een club uit de Premier League voor me zal komen, dus dit is een geweldige kans", zegt hij in De Telegraaf.

Buijs merkte afgelopen week hoe sterk de voetbalbeleving op het tweede profniveau in Engeland is. "Toevallig heb ik net voor nieuwjaar samen met mijn vrouw een uitstapje met de boot naar Engeland gemaakt. Daar heb ik Newcastle United-Derby County gezien zonder overigens contact te hebben gehad met mensen van Derby County. Dat uitstapje had ik al een tijd geleden gepland. De sfeer in het stadion van Newcastle was geweldig”, aldus Buijs.

Bezig met laden …