voetbalzone

Update: Bulgaarse bond meldt naderende komst Matthäus

Erik van Dam21 sep 2010, 19:16
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 19:16
Advertentie

Lothar Matthäus is weer onder de pannen. De 49-jarige trainer zat zonder werkgever, nadat zijn klus bij Maccabi Netanya ten einde liep. Hoewel de deal nog niet officieel is, maken diverse Duitse media melding van een nieuwe baan voor de oud-verdediger als bondscoach van Bulgarije. Matthäus was één keer eerder bondscoach, toen bij Hongarije.

/

Sinds Matthäus tien jaar geleden stopte als prof, was hij werkzaam in verschillende landen. Zo trainde hij Rapid Wien, Partizan Belgrado en Atlético Paranaense. Met geen van zijn clubs wist hij nog eremetaal in de wacht te slepen. Boris Mihaylov, president van de Bulgaarse voetbalbond (BFU), stelt dat Matthäus binnen enkele dagen zal worden voorgesteld. Het zou gaan om een contract voor één jaar met de optie op twee extra jaren.

De Duitser zal in dat geval de opvolger worden van Stanimir Stoilov. Die stapte eerder deze maand op, nadat de Bulgaren hun tweede EK-kwalificatieduel verloren. Eerst ging het land ten onder tegen Engeland (0-4) en vervolgens ook tegen Montenegro (0-1). Verder zitten nog Wales en Zwitserland bij Bulgarije in de groep richting Euro 2012.

Update 19:15 uur - Bulgaarse bond meldt naderende komst Matthäus
Lothar Matthäus wordt de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De Bulgaarse voetbalbond BFU meldt in een statement dat er nog geen akkoord is bereikt, maar dat die wel snel wordt verwacht. "Hij zal voor één jaar tekenen, met een optie voor twee extra seizoenen", meldt de BFU. Wanneer de kogel door de kerk gaat, is nog niet bekend.

Bezig met laden …