voetbalzone

Update: Cagliari kondigt komst van nieuwe coach Donadoni aan

Bart Kruyt16 nov 2010, 13:28
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 13:28
Advertentie

Pierpaolo Bisoli moet op zoek naar een nieuwe baan. De coach van Cagliari is door het bestuur verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten in de competitie en werd maandagavond op straat gezet. Er is nog geen vervanger gepresenteerd, maar volgens Italiaanse media staat Roberto Donadoni klaar om in te stappen.

Cagliari won dit seizoen pas twee keer en staat daardoor op de zeventiende plek van de ranglijst, met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Bari. Afgelopen weekend werd er in eigen huis met 0-1 verloren van Genoa en dat bleek de welbekende druppel te zijn. Bisoli kreeg maandagavond te horen dat hij zijn spullen bij elkaar kon gaan zoeken.

“Helaas gaat het in het voetbal om de resultaten en moeten we wel eens beslissingen nemen waar we vriendschappen mee aantasten”, zei voorzitter Massimo Cellino. Bisoli is een voormalig speler van Cagliari en stond voor de groep sinds het vertrek van Massimilano Allegri, die deze zomer naar AC Milan vertrok.

Update 14:28 uur - Cagliari kondigt komst van nieuwe coach Donadoni aan
Roberto Donadoni gaat definitief aan de slag als de nieuwe trainer van Cagliari. Hij vervangt Pierpaolo Bisoli, die het niet voor elkaar kreeg om huidig Milan-trainer Massimiliano Allegri te doen vergeten. Donadoni was het laatst werkzaam bij Napoli, maar daar vertrok hij in oktober vorig jaar na een 2-1 verlies tegen AS Roma. De voormalig Italiaans keeper was ook in beeld om Aston Villa te gaan trainen, maar hij verloor de strijd van Gérard Houllier.

Bezig met laden …