voetbalzone

Update: Calhanoglu geeft salaris op gedurende FIFA-schorsing

Chris Meijer07 feb 2017, 14:28
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2017, 14:28
Advertentie

Bayer Leverkusen kan tot het einde van het seizoen niet beschikken over Hakan Calhanoglu. Het CAS nam donderdag de door de FIFA geëiste schorsing van vier maanden over en de middenvelder mag in die tijd ook niet voor de Turkse nationale ploeg uitkomen. De uitspraak van de wereldvoetbalbond is het gevolg van een geschil dat Calhanoglu had met Trabzonspor.

/

Op zeventienjarige leeftijd tekende hij bij de Turkse club namelijk een voorcontract. Daarvoor ontvingen Calhanoglu en zijn zaakwaarnemer een bedrag van 100.000 euro. Als de deal niet doorging, moest de middenvelder een bedrag van één miljoen euro betalen aan Trabzonspor. Calhanoglu besloot destijds echter naar Kalsruher SC te gaan en de overgang naar Turkije ging niet door.

De boete werd nooit betaald, waarop Trabzonspor zich tot de FIFA wendde. Het CAS stelde de Turkse club donderdag in het gelijk en nam de schorsing van de FIFA over. “Het is een spijtige beslissing, want dit ligt buiten onze macht”, treurt Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen, op de website van de club. “Het is een forse tegenvaller voor Hakan, maar ook voor ons. We missen in een cruciale fase van het seizoen een belangrijke speler.”

Update 7 februari 15.28 uur - Calhanoglu geeft salaris op gedurende FIFA-schorsing
Bayer Leverkusen hoeft Hakan Calhanoglu tijdens zijn schorsing geen salaris uit te betalen. De Turkse middenvelder, die voor vier maanden geschorst is door de FIFA, heeft ook afgezien van eventuele bonussen waar hij komende tijd recht op zou hebben. "Bayer heeft niks te maken met deze zaak, maar wordt wel sportief en financieel getroffen. Daarom is het voor mij logisch dat ik de club verder geen schade toe zal brengen en de komende tijd zal afzien van mijn salaris", laat Calhanoglu weten op de website van de club. Hij zal de komende tijd wel blijven meetrainen met de selectie van Bayer.

Bezig met laden …