voetbalzone

Update: Cardiff City krijgt zin met afmelding Wales voor Bellamy

Erik van Dam29 sep 2010, 17:16
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 17:16
Advertentie
/

Dave Jones ziet liever niet dat Craig Bellamy volgende maand van de partij is bij de Welshe nationale ploeg, voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Zwitserland. De trainer van Cardiff City kan al een paar duels niet beschikken over zijn aanvaller en vreest dat Bellamy niet veel beter wordt van het spelen van twee zware plaatsingsduels met Wales.

“Gezien al het harde werk dat we met hem verricht hebben, zou het niet slim zijn als Craig straks twee interlands achter elkaar speelt”, waarschuwt Jones in gesprek met de Western Mail. “Als we hem weer aan de slag kunnen krijgen, prima, maar dat moet moet wellicht even wachten tot na de week met interlands.” Bellamy is nog herstellende van een knieblessure.

“Het is zinloos om zijn herstel te forceren, zodat hij die wedstrijden kan spelen en vervolgens weer vier á vijf duels moet missen”, stelt de coach van de Championship-club. “Zijn carrière is belangrijker en groter dan twee wedstrijden van Wales. Het zou verkeerd zijn hem te dwingen straks twee interlands te spelen. Ik weet ook zeker dat Craig zich zo lang mogelijk rustig wil houden, voordat hij een keuze maakt.” Wales kan Bellamy goed gebruiken; de eerste wedstrijd tegen Luxemburg werd ruim gewonnen (5-0), maar die tegen Montenegro ging met 1-0 verloren.

Update 17:16 uur - Cardiff City krijgt zin met afmelding Wales voor Bellamy
Cardiff City hoeft niet te vrezen dat Craig Bellamy zich volgende maand erger blesseert dan al het geval is. De Engelse club wilde de aanvaller uit Wales niet afstaan voor de EK-kwalificatieduels die eraan komen; woensdag maakt de bond bekend dat zij hun aanvoerder inderdaad met rust laten. Volgens de bond is Bellamy niet fit genoeg om er binnenkort alweer bij te zijn.

Bezig met laden …