voetbalzone

Update: Cartier neemt Eupen als derde trainer sinds begin seizoen over

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2010, 15:58
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 15:58
Advertentie

Eziolino Capuano heeft het slechts negentien dagen uitgehouden bij Eupen. De promovendus en nummer laatst van de Jupiler Pro League heeft de Italiaanse coach ontslagen. Capuano haalde in drie wedstrijden één punt, het enige punt voor Eupen, en had pas negentien dagen geleden Dany Ost opgevolgd.

/

De 45-jarige Capuano werd trainer in 1995. Hij leidde onder meer Potenza, Juve Stabia en Paganese in de Italiaanse Serie C, en Messina in vierde klasse, maar was nooit actief in de Serie A of B. Hij was de opvolger van Ost, die samen met zijn adjuct Egide Forthomme, keeperstrainer Maurizio Guidon en fysiektrainer Roberto Fiorillo zijn ontslag bij het bestuur had ingediend.

Onder leiding van Ost verzamelde de club uit de Oostkantons geen enkel punt op het hoogste niveau. Capuano debuteerde met een gelijkspel tegen Zulte-Waregem (0-0), maar daarna zag hij zijn ploeg onderuit gaan tegen Germinal Beerschot (0-1) en Club Brugge (4-0).

Update 15:58 uur - Cartier neemt Eupen als derde trainer sinds begin seizoen over
Eziolino Capuano wordt bij AS Eupen opgevolgd door Albert Cartier, die een contract tekende tot het einde van het seizoen. De 49-jarige Fransman trainde in het verleden al clubs in Frankrijk en België; zo was hij werkzaam bij FC Metz, Gueugnon, La Louvière, FC Brussels en het Griekse Panthrakikos.

Bezig met laden …