voetbalzone

Update: Champions League-finalist uit 2004 in Russische handen

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2011, 19:20
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2011, 19:20
Advertentie

Dmitri Ribolovlev, schatrijk geworden door de handel in meststoffen, wil de teloorgang van AS Monaco voorkomen. De Rus, volgens de Forbes-lijst goed voor zeven miljard euro, is bereid tweehonderd miljoen te investeren. Daarmee kan de Franse club de nodige versterkingen halen.

Prins Albert van Monaco, de bekendste fan van de hekkensluiter van de Ligue 2, liet recentelijk weten een buitenlandse eigenaar niet langer een probleem te vinden. Ribolovlev zou dan nauw gaan samenwerken met een nieuwe, Franse voorzitter. Zakenman en spelersmakelaar Jean-Marc Goiran, een goede vriend van de prins, is kandidaat. Oud-international Youri Djorkaeff treedt op als adviseur.

AS Monaco, dat in 2004 nog in de finale van het toernooi om de Champions League stond, degradeerde afgelopen seizoen uit het hoogste niveau en raakte vervolgens steeds dieper in de sportieve problemen. Monaco versterkte zich afgelopen zomer met oud-international Ludovic Giuly en had goede hoop direct te kunnen terugkeren in de Ligue 1.

Update 13 december 20:30 uur - AS Monaco nog voor jaarwisseling in Russische handen
AS Monaco hoopt met de financiële steun van Dmitri Ribolovlev snel terug te keren in de Ligue 1 en op het Europese podium. "We hebben een plan ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat de overname nog voor de jaarwisseling wordt afgerond", zei clubvoorzitter Etienne Franzi. "Dit is goed nieuws voor de club en voor het Franse voetbal in het algemeen."

Update 23 december 20:20 uur - Champions League-finalist uit 2004 in Russische handen
Zoals aangekondigd is AS Monaco overgenomen door een Russische zakenman. Dmitri Ribolovlev heeft met zijn bedrijf Monaco Sport Invest (MSI) 66,67 procent van de aandelen van AS Monaco gekocht en mag zich daarmee de nieuwe eigenaar van de club noemen. MSI heeft zich verplicht de komende vier jaar minstens honderd miljoen euro in Monaco te investeren. ''Dat bedrag kan worden verhoogd als het nodig is'', meldde Monaco. ''Ik geloof dat de club een enorme potentie heeft, nationaal en internationaal'', gaf Ribolovlev een verklaring voor zijn aankoop.

Bezig met laden …