voetbalzone

Update: Chelsea-doelwit opvallende afwezige in selectie voor Barcelona

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2011, 12:20
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 12:20
Advertentie

Juan Mata is mogelijk niet de laatste zomerse aanwinst van Chelsea. Volgens diverse Britse media doet de Londense topclub nog een late poging om Álvaro Pereira van FC Porto over te nemen. Chelsea zou een formeel bod van ongeveer twintig miljoen euro op de 25-jarige vleugelverdediger hebben uitgebracht. André Villas-Boas kent de Copa América-winnaar nog van hun gezamelijke tijd in Oporto.

/

De kans is klein dat de Uruguayaan voor een dergelijk bedrag dezelfde weg als Villas-Boas bewandelt. Enerzijds omdat FC Porto zo kort voor het einde van de zomerse transfermarkt niet een belangrijke speler wil laten gaan, anderzijds omdat Pereira een transferclausule van dertig miljoen euro heeft. Pereira is aan zijn derde seizoen in Portugal bezig en speelde eerder onder meer voor CFR Cluj.

Ofschoon Villas-Boas momenteel over Ashley Cole, Ryan Bertrand en Patrick van Aanholt beschikt voor de linkerkant, zoekt de Portugees naar een opvolger voor de vertrokken Yuri Zhirkov, iemand die zowel in de defensie als op het middenveld op links kan spelen. Volgens diverse Britse media zijn daarnaast Luka Modric, Raul Meireles en Joao Moutinho ook nog in beeld bij the Blues.

Update donderdag 25 augustus 12:20 uur - Chelsea-doelwit ontbreekt in selectie voor Barcelona
Álvaro Pereira ontbreekt in de selectie van FC Porto voor het duel met Barcelona in het kader van de Europese Super Cup, vrijdagavond in Monaco. De veelzijdige back is niet geblesseerd en dus lijkt het erop dat de Uruguayaan een dezer dagen mogelijk toch de overstap naar Chelsea maakt en men geen risico wil nemen. Emidio Rafael en Alex Sandro zijn immers ook geblesseerd en derhalve zal Jorge Fucile als linksback gaan spelen. Steven Defour zit wel bij de selectie van Vitor Pereira.

In gesprek met diverse Portugese media bevestigt Pinto da Costa, voorzitter van FC Porto, dat Chelsea een formeel bod op de Copa América-winnaar heeft uitgebracht. "Maar daar heb ik maar dertig seconden over hoeven na te denken", verzekert de hoogste sportbestuurder. Chelsea zou 18 à 20 miljoen euro hebben geboden, terwijl de transferclausule dertig miljoen euro bedraagt.

De volledige selectie:

Doel: Bracali, Helton

Verdediging: Sapunaru, Maicon, Otamendi, Rolando, Fucile

Middenveld: Souza, Fernando, Freddy Guarín, Joao Moutinho, Fernando Belluschi, Steven Defour

Aanval: Hulk, Kléber, Silvestre Varela, Djalma en Cristián Rodríguez.

Bezig met laden …