voetbalzone

Update: Chelsea rondt transfer af en legt derde Belg tot medio 2017 vast

Bart Kruyt31 jan 2012, 08:25
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2012, 08:25
Advertentie

Kevin De Bruyne maakt het seizoen af bij Racing Genk, maar hoopt zich toch deze week nog speler van Chelsea te mogen noemen. De middenvelder staat al geruime tijd in de belangstelling van the Blues en zal maandag medisch gekeurd worden bij Chelsea. Aansluitend hoopt algemeen directeur Dirk Degraen de deal met de Engelse topclub af te ronden.

/

Wanneer De Bruyne inderdaad van Genk naar Chelsea gaat, dan zal de international pas na dit seizoen de overstap maken. Chelsea is bereid om de Belg eerst nog een halfjaar te verhuren aan Genk. “Als alle partijen tot een akkoord komen, kan de transfer nog voor eind januari afgerond worden", zegt Degrean in Het Belang van Limburg. "Het staat vast dat De Bruyne dit seizoen bij Genk afmaakt. Voor Tözser ligt dat anders, bij een transfer zal hij de club wel meteen verlaten.”

De Bruyne is zelf al rond met Chelsea en kan voor 5,5 jaar tekenen op Stamford Bridge. The Blues hebben bijna tien miljoen euro over voor de middenvelder: acht miljoen zal direct betaald worden en het bedrag kan oplopen tot 9,6 miljoen, wanneer De Bruyne bepaalde sportieve doelstellingen haalt. De twintigjarige Rode Duivel speelde tot dusver tachtig competitiewedstrijden voor Genk, waar Mario Been hoofdtrainer is. FC Twente hoopt De Bruyne volgend seizoen te kunnen huren, weet De Telegraaf.

Update 31 januari 9:25 uur - Chelsea rondt transfer af en legt derde Belg tot medio 2017 vast
Chelsea heeft zich, na de eerdere komst van Romelu Lukaku en Thibaut Courtois (uitgeleend aan Atlético Madrid), verzekerd van de diensten van een derde Belgische belofte. De Engelse topclub heeft de transfer van Kevin De Bruyne van Racing Genk maandagavond afgerond. “De laatste handtekening werd vannacht om half één op papier gezet”, staat op de officiële website van Genk. De twintigjarige middenvelder heeft de medische keuring in Londen al achter de rug en heeft een contract getekend dat hem tot medio 2017 op Stamford Bridge houdt. De Bruyne maakt het seizoen wel af bij Genk, dat meer dan acht miljoen euro ontvangt voor de speler.

Bezig met laden …