voetbalzone

Update: Chili ondervindt weinig hinder van wangedrag van supporters

Gijs Freriks25 jun 2014, 11:25
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 11:25
Advertentie

Kort voor de WK-groepswedstrijd tussen Spanje en Chili hebben circa honderdvijftig supporters van het Zuid-Amerikaanse land de persruimte van Maracana bestormd in een poging het stadion binnen te komen. Zij weigerden vervolgens te vertrekken en staakten in een hal van het stadion.

voetbalzone

De fans moesten lang wachten om binnen te komen en namen vervolgens het heft in eigen hand. Zij braken door enkele beveiligingsbarricades en veroorzaakten een enorme chaos in en buiten de voetbaltempel. Er werden enkele schotten in de perszaal omgeduwd en de politie voelde zich genoodzaakt om massaal uit te rukken. De situatie was al gauw onder controle.

Ook mensen die geen kaartje voor het onderonsje tussen de Spaanssprekende landen bezaten, deden naar verluidt een poging om Maracana binnen te komen.

Update 19 juni 16.07 uur - Chileense vandalen krijgen 72 uur om Brazilië te verlaten
De gearresteerden onder de circa honderdvijftig supporters van Chili die woensdagavond het Maracana bestormden moeten Brazilië verlaten. De politie, die 85 fans heeft opgepakt, heeft in een verklaring laten weten dat ze 72 uur de tijd hebben om het land te verlaten. Doen de supporters dat niet, dan volgen er strengere maatregelen en worden ze zonder pardon het land uitgezet. De Chileense fans moesten woensdag lang wachten voor ze het stadion in konden en via de persruimte probeerden ze zichzelf toegang te verschaffen tot de arena. Ook supporters zonder wedstrijdkaartje probeerden binnen te komen.

Update 25 juni 11.25 uur - Chili ondervindt weinig hinder van wangedrag van supporters
De supporters van het Chileens elftal die voor het WK-duel met Spanje de persruimte van stadion Maracana in Rio de Janeiro binnenvielen hebben Brazilië inmiddels moeten verlaten, maar de voetbalbond van Chili is niet zwaar gestraft voor hun wangedrag. De FIFA heeft laten weten dat een boete van 800 euro de enige maatregel is die tegen de Chilenen wordt getroffen. Chili eindigde achter Nederland als tweede in Groep B en neemt het zaterdag in de achtste finale op tegen Brazilië.

Bezig met laden …