voetbalzone

Update: Chili slaakt zucht van opluchting na uitslag MRI-scan bij Alexis

Matthijs van Laar06 jun 2014, 21:25
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 21:25
Advertentie
voetbalzone

Het loodzware seizoen eist zijn tol in de aanloop naar het WK. Sterren als Radamel Falcao en Franck Ribéry haakten al af, terwijl over de inzetbaarheid van vedetten als Cristiano Ronaldo en Arturo Vidal vraagtekens bestaan. Laatstgenoemde is echter niet het enige zorgenkindje van de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli, naar nu blijkt.

Chileense media melden namelijk dat ook zijn andere wereldster, Barcelona-aanvaller Alexis Sánchez, met fysieke ongemakken kampt. De 25-jarige speler heeft zich vrijdag laten onderzoeken aan zijn schouder. Hij liet een MRI-scan maken, nadat hij woensdagavond na afloop van het oefenduel met Noord-Ierland (2-0 winst) last kreeg van het gewricht.

Het lijkt echter te gaan om een maatregel uit voorzorg. Alexis stelt dat zijn meedoen in het duel met Australië, op 13 juni het openingsduel van de Chilenen op het WK, niet in gevaar komt. Chili kruist daarna nog de degens met regerend wereldkampioen Spanje en het Nederlands elftal. Die laatste ontmoeting zou wel eens cruciaal kunnen worden.

Update 6 juni 21.25 uur - Chili slaakt zucht van opluchting na uitslag MRI-scan bij Alexis
Alexis Sánchez heeft geen schouderblessure, zo heeft de Chileense voetbalbond vrijdag laten weten. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake is van een fysiek ongemak. De aanvaller van Barcelona en het nationale elftal van Chili heeft sinds de oefeninterland van woensdag tegen Noord-Ierland last van pijntjes rondom het gewricht. Alexis zal de komende dagen rust krijgen.

Bezig met laden …