voetbalzone

Update: CL-winnaar trekt naar Turkije voor salaris van vijf miljoen

Erik van Dam17 jul 2013, 22:36
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2013, 22:36
Advertentie

Florent Malouda zet zijn loopbaan voort in Turkije. De linkshalf heeft dinsdagavond een contract getekend bij Trabzonspor, de nummer negen van het voorbije seizoen in de Süper Lig. De Fransman speelde de afgelopen zes jaar bij Chelsea, maar in zijn laatste seizoen kwam hij er niet meer in actie. Hij werd hierdoor de tweede Winston Bogarde genoemd. Die kwam in Londen in vier jaar tijd tot slechts negen optredens voor the Blues.

/

De kans op speeltijd in Trabzon is voor de 33-jarige Malouda aanzienlijk groter. De Storm van de Zwarte Zee hoopt zich door een goed seizoen in Turkije te draaien opnieuw te plaatsen voor Europees voetbal en de linkspoot moet daaraan bijdragen. De tachtigvoudig international huurde dinsdag een privéjet af en vloog van Parijs naar Trabzon, waar hij in de avond een contract tekende. Malouda schijnt een contract voor twee seizoenen te hebben getekend.

In die tijdspanne gaat hij bij de zesvoudig landskampioen naar verluidt tweeënhalf miljoen euro verdienen. Trabzonspor betaalt geen transfersom voor Malouda, omdat hij uit zijn contract liep bij Chelsea. Hij vertrok in 2007 van Olympique Lyon naar Stamford Bridge en pakte er de landstitel, driemaal de FA Cup en twee seizoenen geleden nog de Champions League. In de seizoenen 2009/10 en 2010/11 was Malouda op zijn best bij Chelsea; in beide seizoenen maakte hij twaalf competitiegoals.

Update 17 juli 22:38 uur - CL-winnaar trekt naar Turkije voor salaris van vijf miljoen
Florent Malouda heeft zich woensdagavond officieel voor twee seizoenen verbonden aan Trabzonspor. De Storm van de Zwarte Zee geeft op de officiële website ook direct het salaris van de middenvelder prijs. De Fransman gaat in twee jaar tijd vijf miljoen euro verdienen exclusief eventuele bonussen. Malouda kwam in de afgelopen zes seizoenen uit voor Chelsea, maar in het laatste jaar speelde hij geen enkele minuut. Hierdoor verwierf hij in de tabloids de bijnaam ‘Bogarde II’. Malouda won in 2012 met Chelsea de Champions League.

Bezig met laden …