voetbalzone

Update: Club Brugge gaat niet voor Adriaanse maar houdt vast aan Koster

Erik van Dam25 mei 2011, 13:05
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2011, 13:05
Advertentie
/

AA Gent lijkt deze zomer Co Adriaanse aan te gaan stellen als de nieuwe hoofdtrainer. Diverse Belgische media maken daar woensdag melding van en baseren zich daarbij op Nederlandse bronnen. De laatste dagen zou er al herhaaldelijk contact zijn geweest tussen De Buffalo's en Adriaanse, die sinds maart zonder werk zit na zijn vertrek bij Jong Qatar.

Adriaanse keerde AZ in 2005 de rug toe en werkte sindsdien op verschillende plekken; bij FC Porto, Metallurg Donetsk, Red Bull Salzburg en de Olympische ploeg van Qatar. In Gent geldt Adriaanse als de gedroomde opvolger van Francky Dury; die wist de club niet naar nieuwe successen te loodsen nadat Michel Preud'homme naar FC Twente vertrok.

Het is volgens de Vlaamse berichtgeving een publiek geheim dat de Gentse voorzitter Ivan De Witte al langer gecharmeerd is van de disciplinaire aanpak van Adriaanse. Al zou dit wel betekenen dat Gent zeer diep in de buidel moet tasten voor de komst van de Amsterdammer. In Qatar verdiende Adriaanse liefst 2,5 miljoen dollar netto per jaar. Een contract bij Gent zou betekenen dat Adriaanse vacatures in Nederland laat voor wat deze zijn.

Update 10:31 uur - 'Adriaanse kan ook aan de slag als opvolger van Koster'
Niet alleen AA Gent, ook Club Brugge lijkt heil te zien in een samenwerking met Co Adriaanse. De Bruggelingen hebben nu Adrie Koster voor de groep staan en met versterkingen als Björn Vleminckx en Fredrik Stenman bereidt de club zich al prima voor op het nieuwe seizoen. De vraag is echter of Koster er dan ook weer bij is; Het Nieuwsblad weet dat de Nederlander geslachtofferd wordt, als blijkt dat Adriaanse een haalbare optie is. Francky Dury was eerst ook kandidaat, maar valt toch af.

Update 13:05 uur - Club Brugge gaat niet voor Adriaanse maar houdt vast aan Koster
Adrie Koster mag gewoon aanblijven als coach van Club Brugge. De oefenmeester stond onder druk bij de Belgische topclub, maar geniet het vertrouwen van het bestuur en mag gewoon blijven. Dat meldt Club op het digitale thuis van de club. Dit betekent dat Co Adriaanse niet komt: hij is nog wel in beeld bij AA Gent.

"We hebben alles op een constructieve manier doorgesproken en dat bracht nog meer duidelijkheid in de manier van werken bij Club Brugge straks", zei Koster. "Deze nieuwe aanpak bij Club spreekt me dan ook enorm aan, met veel oog voor de complexiteit van het moderne voetbal, daarom is die uitbreiding van de staf en omkadering zo belangrijk. Het moet leiden tot een hoger individueel rendement, wat het collectief ten goede komt."

Bezig met laden …