voetbalzone

Update: Clubarts Standard Luik verwacht volledig herstel Carcela

Daniel Cabot Kerkdijk25 mei 2011, 16:35
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2011, 16:35
Advertentie

De Belgische topper tussen RC Genk en Standard Luik (1-1) werd dinsdagavond wreed verstoord door een afschuwelijk incident. Mehdi Carcela kon zich voor de eerste keer op rechts doorzetten tegen Chris Mavinga. Net op het moment dat de Standard-aanvaller de bal met de kop vooruit wilde spelen, haalde Mavinga hard uit. Met zijn linker trof hij Carcela vol in het gelaat.

"Ik vind het heel spijtig voor Mehdi, het is echt te betreuren", vertelt Mavinga aan Het Laatste Nieuws. "Ik wilde juist de bal spelen, ik heb hem gewoon niet zien komen. De aanblik van zijn blessure heeft de rest van de wedstrijd door mijn hoofd gespeeld. Ik ben blij met de landstitel maar ik vind het spijtig voor hem. De komende dagen wil ik zeker iets voor hem doen."

Carcela bleef roerloos op de grond liggen en diverse ploeggenoten begonnen spontaan te huilen. Volgens een eerste diagnose was de neus van Carcela zwaar gehavend en op verschillende plaatsen gebroken. Hij was ook verschillende tanden kwijt en had een kaakbeenbreuk. Carcela werd bewusteloos afgevoerd.

Update 10:40 uur - 'Carcela kan al gewoon praten, schade valt gelukkig best mee'
De eerste berichten rond het herstel van Mehdi Carcela zijn geruststellend: een kaakfractuur maar geen operatie. De aanvankelijke ademhalingsproblemen waren snel opgelost. De middenvelder moet nog enkele dagen in het ziekenhuis verblijven. "Alles is in orde", meldt een van zijn neven aan Het Laatste Nieuws. "Mehdi kon al gewoon praten met ons. De schade valt gelukkig best mee."

Update 13:50 uur - Carcela wordt toch geopereerd zodra zwellingen afnemen
Mehdi Carcela moet toch een operatie ondergaan om de schade aan zijn gezicht te laten herstellen. De artsen kunnen echter niet zomaar operatief ingrijpen. "We moeten nu wachten tot de zwellingen zijn afgenomen. Wanneer zijn neurologische toestand stabiel is, kan hij onder het mes. We zullen opereren aan de neus en de kaak", zo tekende persbureau ANP op uit de mond van de clubarts van Standard Luik. Waarschijnlijk kan hij volgende week woensdag onder het mes.

Update 08:06 uur - Carcela verschijnt woensdag op de operatietafel
Mehdi Carcela wordt volgende week woensdag geopereerd. Tijdens de titelwedstrijd tussen Standard en Racing Genk kreeg hij een vreselijke trap tegen het aangezicht. "Gelukkig zijn zijn hersenen niet geraakt", zegt de Luikse chirurg Daniele Nardella, die de ingreep voor zijn rekening zal nemen, tegen Het Belang van Limburg. Carcela liep een hersenschudding en een neus- en kaakbeenbreuk op. Met behulp van plaatjes en bouten moet alles nu opnieuw in elkaar worden gezet.

Update 16:35 uur - Clubarts Standard Luik verwacht volledig herstel Carcela
De artsen zijn optimistisch over de blessure van Mehdi Carcela. Op de officiële website van Racing Genk, die met de situatie in de maag zit, valt te lezen dat men verwacht dat het helemaal goed zal komen met de speler van Standard Luik. De clubarts van Racing Genk heeft contact opgenomen met zijn collega van de Belgische ploeg en die gaf aan positief te zijn. Tijdens de titelwedstrijd tussen Standard en Racing Genk kreeg Carcela een vreselijke trap tegen het aangezicht.


Bezig met laden …