voetbalzone

Update: Colombia heeft maand na bliksemontslag nieuwe bondscoach

Daniel Cabot Kerkdijk18 jan 2012, 16:09
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2012, 16:09
Advertentie
/

Colombia is de WK-kwalificatiecyclus met vier punten uit drie duels redelijk van start gegaan, maar de nationale voetbalbond (CFF) heeft meteen forse maatregelen genomen. "Helaas beëindigen we de samenwerking met Leonel Álvarez en zoeken we naar een nieuwe bondscoach", aldus bondspreses Luis Bedoya.

Het congé van Álvarez, die middenvelder was van het uitstekende Colombia uit de jaren negentig, komt als een complete verrassing. Colombia won in oktober op grote hoogte met 1-2 van Bolivia. Thuis werd geremiseerd tegen Venezuela (1-1) en verloren tegen Argentinië (1-2), na in beide duels voor te hebben gestaan.

Álvarez was in september de opvolger van Hernán Dario Gómez, die zijn contract inleverde nadat hij een vrouw belaagde in een uitgaansgelegenheid. Colombia, dat 36e staat op de wereldranglijst, nam in 1998 voor het laatst deel aan een WK. Toentertijd gingen de groepsduels met Roemenië en Engeland verloren en werd alleen van Tunesië gewonnen. Daarna ontbrak Colombia op alle mondiale toernooien.

/

Update 18 januari 17:09 uur - Colombia heeft maand na bliksemontslag nieuwe bondscoach
Leonel Álvarez werd na toch niet bijzonder slechte resultaten ontslagen als bondscoach van Colombia. Toch durft José Pekerman het wel aan: de Argentijn is woensdag officieel aangesteld als nieuwe keuzeheer van het nationale elftal. Dat heeft de Colombiaanse voetbalbond FCF laten weten. Het is al sinds 6 januari bekend dat de 62-jarige Pekerman, in het verleden onder meer actief als bondscoach van Argentinië, aan de slag gaat bij Colombia, maar de ondertekening van het contract liet op zich wachten. Pekerman tekende tot augustus 2014.

Bezig met laden …