voetbalzone

Update: Colombia ziet na Falcao opnieuw WK-ganger afvallen

Daniel Cabot Kerkdijk07 jun 2014, 12:40
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2014, 12:40
Advertentie

Bondscoach José Pekerman heeft maandagavond de 23 namen vrijgegeven die hij heeft opgenomen in de WK-selectie van Colombia. Voor sterspeler Radamel Falcao komt het mondiale toernooi definitief te vroeg. De aanvaller van AS Monaco is onvoldoende hersteld van een zware knieblessure. Luis Perea en Luis Muriel moeten het komende WK in Brazilië eveneens laten schieten.

voetbalzone

Falcao speelde op 22 januari zijn laatste wedstrijd. Hij scheurde toentertijd de kruisband in zijn knie en direct werd gevreesd dat het WK op de tocht zou komen te staan. Naarmate zijn revalidatie vorderde, klonken er toch weer positieve geluiden. Pekerman koos ervoor om El Tigre in de voorlopig selectie op te nemen en de aanvaller haakte ook aan bij de groepstraining. Zelfs tot op het laatste moment wachten met het bekendmaken van de lijst, heeft echter niet mogen baten.

Colombia begint het toernooi in Brazilië in een groep met Griekenland, Ivoorkust en Japan. Santiago Arias maakt deel uit van de plannen van Pekerman. De 22-jarige rechtsback van PSV debuteerde in oktober vorig jaar in het nationale team en speelde inmiddels 4 interlands. In het shirt van zijn club kwam hij dit seizoen tot 25 wedstrijden als basisspeler in de Eredivisie. Juan Cuadrado, Fredy Guarín, Jackson Martínez, James Rodríguez, Mario Yepes en Faryd Mondragón zijn er eveneens bij.

Update 7 juni 12.40 uur - Colombia ziet na Falcao opnieuw WK-ganger afvallen
Het zit Colombia even niet mee. Sterspeler Radamel Falcao moet het WK missen door een knieblessure en ook Aldo Leao Ramirez kan niet spelen in Brazilië, zo is zaterdag bekend geworden. Net als Falcao kampt de 33-jarige middenvelder van Morelia met een kniekwetsuur. Het is nog niet bekend wie Ramirez zal vervangen in de selectie.

De definitieve selectie:

Doel: David Ospina (Olympique Nice), Faryd Mondragón (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe)

Verdediging: Mario Yepes (Atalanta), Cristian Zapata (AC Milan), Eder Álvarez Balanta (River Plate), Santiago Arias (PSV), Juan Camilo Zúñiga (Napoli), Pablo Armero (West Ham United), Carlos Valdés (San Lorenzo)

Middenveld: Carlos Sánchez (Elche), Fredy Guarín (Internazionale), Abel Aguilar (Toulouse), Juan Fernando Quintero (FC Porto), Víctor Ibarbo (Cagliari), James Rodríguez (AS Monaco), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Alexander Mejía (Nacional)

Aanval: Carlos Bacca (Sevilla), Adrián Ramos (Hertha BSC), Jackson Martinez (FC Porto) en Teófilo Gutiérrez (River Plate).


Bezig met laden …