voetbalzone

Update: Costa Ricaanse voetbalbond eist verklaring van FIFA

Bart Kruyt22 jun 2014, 17:10
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 17:10
Advertentie

Het WK in Brazilië zit vol verrassingen en de grootste surprise is waarschijnlijk wel dat Costa Rica de groep des doods overleeft. De ploeg van Jorge Luis Pinto verraste in de eerste speelronde met een zege op Uruguay en wist afgelopen vrijdag ook te stunten tegen Italië: 0-1, door een goal van Bryan Ruiz. Na afloop van deze overwinning werden zeven spelers uitgenodigd voor de dopingcontrole.

voetbalzone

Dat is een opvallend hoog aantal: normaal gesproken hoeven er na een wedstrijd maar twee spelers te plassen in het potje. De FIFA verklaarde later dat vijf voetballers van Costa Rica voor het WK de dopingcontrole hadden gemist daarom nu alsnog een plasje moesten afleveren, maar daar worden vraagtekens bij geplaatst. "De grote vraag is: waarom moesten we deze tests ondergaan? Omdat we de hele wedstrijd aan het lopen en lopen waren. Ik ben blij dat mijn spelers dat deden", stelt Pinto in verschillende media.

De bondscoach benadrukt dat Costa Rica niets te verbergen heeft: "Ze mogen iedereen controleren, zelfs mij. Laat ze dat maar doen", zegt hij met een knipoog. De FIFA nodigde de basisspelers Ruiz, Keylor Navas, Celso Borges, Christian Bolaños, invaller Marco Ureña en de niet ingezette Diego Calvo en Michael Barrantes uit voor een controle.

Update 22 juni 17.10 uur - Costa Ricaanse voetbalbond eist verklaring van FIFA
Liefst zeven spelers van Costa Rica werden na de wedstrijd tegen Italië getest op het gebruik van doping en daar is men in het kleine voetbalbond verbolgen over. "We willen van de FIFA een verklaring waarom plotseling zoveel spelers van onze ploeg voor een dopingtest aan de beurt waren'', heeft het bondsbestuur van Costa Rica volgens het ANP laten weten. "We accepteren dat de FIFA bij het WK het recht heeft om tal van controles uit te voeren, maar we betreuren het dat een buitensporig aantal spelers van onze ploeg eruit werd gepikt. Dat kan ons team onnodig een slechte naam bezorgen.''

Bezig met laden …