voetbalzone

Update: 'Cristiano Ronaldo van Argentinië' tekent bij AS Monaco

Daniel Cabot Kerkdijk16 aug 2012, 17:30
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2012, 17:30
Advertentie

Lucas Ocampos wordt door de creme de la creme van het Europese voetbal begeerd, maar zijn toekomst ligt zeer waarschijnlijk in Monaco. Volgens diverse Argentijnse en Franse media arriveert de achttienjarige aanvaller van River Plate zondag in Monaco om voor de plaatselijke AS te tekenen.

/

Ocampos is mogelijk hét grootste achttienjarige talent van Argentinië, waar hij 'de nieuwe Cristiano Ronaldo' wordt genoemd. In 39 competitieduels voor los Millionarios maakte de jeugdinternational zeven doelpunten. Met de transfer is naar verluidt zestien miljoen euro gemoeid: een vast bedrag van veertien miljoen en twee miljoen euro via diverse variabele clausules.

River Plate ontvangt vanwege het geringe aandeel van de transferrechten slechts acht miljoen euro. Ex-werkgever Quilmes krijgt 2,4 miljoen euro en 5,6 miljoen euro gaat naar een investeringsmaatschappij. Ocampos tekent een contract tot medio 2018 bij AS Monaco, dat tegenwoordig in de Ligue 2 uitkomt maar ambitieuze plannen heeft om te promoveren. Nacer Barazite, ex-speler van Arsenal en Vitesse, is een van de spelers die coach Claudio Ranieri tot zijn beschikking heeft in het Prinsendom.

Update 16 augustus 17:30 uur - 'Cristiano Ronaldo van Argentinië' tekent bij AS Monaco
Lucas Ocampos gaat definitief in Europa aan de slag. AS Monaco maakt donderdag via zijn officiële kanalen melding van de komst van de jonge aanvaller uit Argentinië, die minimaal veertien miljoen euro kost. Ocampos tekende voor zes seizoenen in het Prinsendom.

Bezig met laden …