voetbalzone

Update: Cruijff maakte 'babbeltje' met Koster, niet met Koeman

Peter Nusselder29 nov 2011, 17:30
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 17:30
Advertentie

Jordi Cruijff moet als technisch directeur van het Cypriotische AEK Larnaca op zoek naar een nieuwe trainer, nadat de club vorige week afscheid nam van Ton Caanen. Als opvolger van de Nederlandse oefenmeester had Cruijff een andere landgenoot in gedachten, maar dat lijkt niet door te gaan.

/

Volgens het Algemeen Dagblad kan Cruijff de hoop op het aantrekken van Erwin Koeman of Adrie Koster vooralsnog namelijk opgeven. De twee coaches, onlangs vertrokken bij respectievelijk FC Utrecht en Club Brugge, hebben naar verluidt aangegeven dat zij op korte termijn niet aan een nieuwe baan willen beginnen.

Larnaca kijkt inmiddels verder en is in gesprek met een voormalig jeugdtrainer van Barcelona. De Cyprioten beschikken met Andres Oper, Edwin Linssen, Gregoor van Dijk, Danny Schenkel en Kevin Hofland over diverse spelers met een verleden in de Eredivisie, maar Cruijff liet zich eerder al ontvallen dat zijn werkgever niet per se op zoek is naar een Nederlandse coach.

Update 29 november 18:30 uur - Cruijff maakte 'babbeltje' met Koster, niet met Koeman
Jordi Cruijff is nog altijd druk bezig met het zoeken van een nieuwe hoofdtrainer voor AEK Larnaca en heeft met verbazing gelezen dat hij met Erwin Koeman zou hebben gesproken. "Met hem is nóóit contact geweest", benadrukt Cruijff tegenover Voetbal International. "Alleen met Adrie Koster is een babbeltje gemaakt. Maar al snel bleek dat dat financieel niet haalbaar was." Crujff kon niet aangeven wie er nu bovenaan de verlanglijst staat: hij gaat zelf in ieder geval niet op de bank zitten.

Bezig met laden …