voetbalzone

Update: ‘Dani Alves moet WK toch laten schieten wegens knieblessure’

Tim Siekman11 mei 2018, 17:42
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2018, 17:42
Advertentie

Paris Saint-Germain won dinsdagavond de Coupe de France door derdeklasser Les Herbiers met 0-2 te verschalken. Door de zege verstevigde Dani Alves zijn record als voetballer met de meeste gewonnen prijzen. De Braziliaan ging tien minuten voor tijd echter naar de grond en moest enkele minuten later gewisseld worden. Naar verluidt is het WK voor de rechtsback in gevaar.

Het Braziliaanse UOL Esporte meldt namelijk dat de routinier enkele tests is ondergaan om te bepalen hoe erg de kwetsuur is. Uit de onderzoeken zou zijn gebleken dat er problemen zijn met de kruisband van zijn rechterknie. Deze week volgen er meer onderzoeken om de ernst van de blessure helemaal in kaart te brengen. UOL Esporte meldt dat het WK in gevaar is voor de veteraan.

Rodrigo Lasmar, dokter van de nationale ploeg, laat aan het Braziliaanse FOX Sports weten dat er nog geen conclusies kunnen worden getrokken: "Ik heb nog geen informatie. Ik wacht op de resultaten van de onderzoeken." Bondscoach Tite maakt maandag de selectie voor het WK bekend en Alves zou normaal gesproken onderdeel uitmaken van de nationale ploeg.

Update 9 mei 18.11 uur - Dani Alves komt met schrik vrij na knieblessure
Dani Alves hoeft niet te vrezen dat hij het WK moet missen. Paris Saint-Germain communiceert dat de rechtsback vanwege een knieblessure ongeveer drie weken zal moeten toekijken. Daarna zal de balans door de medische staf opnieuw worden opgemaakt.

Update 11 mei 17.42 uur - ‘Dani Alves moet WK toch laten schieten wegens knieblessure’
Paris Saint-Germain meldde woensdag nog dat de knieblessure die Dani Alves opliep in de Franse bekerfinale meeviel, maar uit Brazilië komen vrijdagmiddag andere geluiden. Onder meer Globo Esporte en FOX Sports Brasil berichten dat de 35-jarige Braziliaan de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft beschadigd en zodoende zijn laatste kans om nog aan een mondiaal eindtoernooi deel te nemen in rook ziet opgaan. Volgens de Braziliaanse media duurt het, als hij niet onder het mes moet, zeker zes weken voordat hij weer een bal mag aanraken.

Bezig met laden …