voetbalzone

Update: ‘De Guzmán verlaat Napoli voor tijdelijk avontuur in Bundesliga’

Erik van Dam28 aug 2015, 21:25
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2015, 21:25
Advertentie

Jonathan de Guzman lijkt op weg naar de Premier League, maar niet naar Sunderland. Het Italiaanse Mediaset stelt maandag dat de Nederlandse middenvelder aan de slag zal gaan bij Bournemouth, dat dit seizoen nieuw is op het hoogste niveau in Engeland. The Cherries proberen De Guzman voor één miljoen euro te huren van zijn werkgever Napoli.

voetbalzone

Naar verluidt zijn de clubs er samen al uit en vindt Napoli het prima dat De Guzman op huurbasis weggaat, in plaats van met een permanente transfer. Bekend was al dat de Italianen dit seizoen geen behoefte hebben aan zijn aanwezigheid in de spelersgroep: De Guzman is zogezegd overbodig geraakt. De Oranje-international zou deze maandag zelf de knoop moeten doorhakken over een terugkeer in de Engelse competitie.

De 27-jarige ex-Feyenoorder werd in de seizoenen 2012/13 en 2013/14 door Villarreal al verhuurd aan Swansea City en daar presteerde hij goed. Napoli pikte hem een jaar geleden op en legde De Guzman voor vier seizoenen vast, maar na zijn debuutjaar mag hij dus alweer weg. Bournemouth zou een optie tot koop kunnen bemachtigen: voor zes miljoen euro kan men De Guzman aan het eind van dit seizoen definitief binnenhalen. Trainer Eddie Howe is gecharmeerd van de middenvelder en hoopt dat hij een echte versterking blijkt.

Update 28 augustus 15.05 uur - ‘De Guzmán heeft geen zin in Sunderland en kiest promovendus’
Het ziet er inderdaad naar uit dat Jonathan de Guzmán zijn carrière vervolgt bij Bournemouth. Volgens Britse media is een overgang naar Sunderland inmiddels niet meer aan de orde. De Oranje-international zou te kennen hebben gegeven dat hij niet aan de slag wil bij de club van Dick Advocaat. Promovendus Bournemouth zal zijn komst naar verwachting op korte termijn officieel wereldkundig maken.

Update 28 augustus 21.25 uur - ‘De Guzmán verlaat Napoli voor tijdelijk avontuur in Bundesliga’
Niet Olympique Marseille, Sunderland of Bournemouth, maar Hamburger SV wordt de nieuwe werkgever van Jonathan de Guzmán. Sky Italia meldt dat Napoli de middenvelder met een koopoptie gaat verhuren aan de Bundesligist. “Op het laatste moment heeft zich een andere club voor De Guzmán gemeld. Een Duitse club en meer kan ik niet zeggen”, zegt tussenpersoon Giuseppe Cannella.

Bezig met laden …