voetbalzone

Update: De Koning blijft in Volendam en verlengt contract met een jaar

Daniel Cabot Kerkdijk01 jul 2013, 20:40
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2013, 20:40
Advertentie
/

Het is onduidelijk of Hans de Koning komend seizoen voor de spelersgroep van FC Volendam staat. De Noord-Hollandse club liep weliswaar promotie mis, maar de oefenmeester staat er bij andere clubs goed op. Zo zou Sparta Rotterdam interesse in de oud-doelman hebben en speelt er ook iets in het buitenland.

"Daar wist ik niets vanaf. Ik had wel al begrepen dat een buitenlandse club naar mij had geïnformeerd", reageert de 53-jarige De Koning in het Noordhollands Dagblad over de vermeende belangstelling uit Rotterdam-West. "Ik zou liegen als ik zeg dat die interesse van buitenaf mij niet streelt."

De Koning heeft een doorlopend contract met FC Volendam en weet zelf nog niet wat hij wil. De komende weken laat hij alles rustig op zich afkomen. "Dan krijg ik een beeld van hoe de toekomst er eventueel uit kan komen te zien", benadrukt de trainer, die eerder onder meer Fortuna Sittard en FC Dordrecht coachte.

Update 16 juni 15:56 uur - De Koning ziet geen verbetering en gaat voor duidelijkheid
Hans de Koning blijft FC Volendam trouw. De oefenmeester die het voorbije seizoen net naast promotie naar de Eredivisie greep had aanbiedingen van andere clubs op zak. Sparta Rotterdam had interesse, net als enkele clubs uit het buitenland. Een overduidelijke verbetering ten opzicht van FC Volendam was het volgens RTV Noord-Holland echter niet, dus blijft De Koning actief in Volendam.

Update 1 juli 20.40 uur - De Koning blijft in Volendam en verlengt contract met een jaar
Eigenlijk was het al even duidelijk, maar maandag heeft FC Volendam het nieuws officieel gemaakt: Hans de Koning blijft de club trouw. Op de website van de wijdbroeken meldt Volendam dat de hoofdtrainer voor een jaar heeft bijgetekend, waardoor hij nu tot de zomer van 2015 vastligt in het palingdorp. De Koning kwam vorig jaar over van Helmond Sport en liep de titel in de Jupiler League en promotie via de play-offs op een haar na mis.

Bezig met laden …