voetbalzone

Update: De León verlaat Honduras dag voor WK-ouverture

Erik van Dam15 jun 2010, 22:07
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 22:07
Advertentie

Bondscoach Reinaldo Rueda van Honduras kent voor de eerste groepswedstrijd tegen Chili veel blessureproblemen. Nadat eerder aanvaller David Suazo kampte met fysiek ongemak liep middenvelder Julio César de León dinsdag tijdens een training een blessure op. Beide spelers zijn basiskrachten in het elftal van Honduras.

/

“Hij is nu terneergeslagen en een beetje geïrriteerd door de situatie die is ontstaan zo vlak voor de wedstrijd”, vertelde Rueda aan de aanwezige pers over middenvelder De León. Een woordvoerder van de Hondurezen verklaarde dat het om een spierverrekking ging. Het is nog onduidelijk of zowel De León als Suazo kunnen spelen tegen de Chilenen.

Honduras, dat voor de tweede keer aan een WK deelneemt, zit naast Chili in een groep met Spanje en Zwitserland. Tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Chili zal trainer Rueda niet op de bank mogen plaatsnemen. De Colombiaan moet op de tribune het duel bekijken, omdat hij een schorsing moet uitzitten die hij opliep na het WK-kwalificatieduel met El Salvador in oktober.

Update 10:06 uur - De León verlaat Honduras dag voor WK-ouverture
Voor de Hondurees Julio César de León zit het WK er nog voor de aftrap van de eerste groepswedstrijd op. De middenvelder van Torino is niet hersteld van een spierblessure. Hij wordt in de selectie vervangen door Jerry Palacios (30), die bij Honduras zijn twee broers Johnny (25) en Wilson Palacios (23) treft. Het is de vraag of Palacios echter nog tijdig aankomt in Zuid-Afrika; Honduras' eerste duel is om 13:30 uur.

Bezig met laden …