voetbalzone

Update: De Ridder gaat voor twee seizoenen in Zwitserland aan de slag

Bart Kruyt09 jul 2011, 18:50
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2011, 18:50
Advertentie

Daniël de Ridder stond jaren geleden bekend als een groot talent bij Ajax, maar wist de hoge verwachtingen nooit waar te maken. De aanvaller vertrok in 2005 uit Amsterdam en heeft inmiddels mislukte avonturen in Spanje, Engeland en Israël achter de rug. De Ridder is momenteel 27 jaar oud en transfervrij en zet zijn loopbaan mogelijk voort in Zwitserland.

De rechtsbuiten staat in de belangstelling van Grasshoppers Zürich, dat vorig jaar als zevende eindigde in de Zwitserse competitie, waarin tien clubs spelen. “Grasshoppers bereidt een aanbieding voor”, zegt De Ridder in De Telegraaf. Coach Ciriaco Sforza is erg gecharmeerd van de voormalig Ajacied: “Hij wilde me direct aan de selectie toevoegen. Ik wacht nu op het voorstel van Grasshoppers.”

De Ridder maakte in het seizoen 2003/04 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en groeide al snel uit tot een publiekslieveling, maar veroverde nooit een basisplaats. In 2005 koos hij daarom voor Celta de Vigo, maar ook daar had hij weinig succes. De aanvaller speelde vervolgens nog voor Birmingham City, Wigan Athletic en Hapoel Tel Aviv en werkte in het afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd af.

Update 18:50 uur - De Ridder gaat voor twee seizoenen in Zwitserland aan de slag
Daniël de Ridder gaat definitief in Zwitserland aan de slag. Grasshoppers Zürich maakt zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat de vleugelaanvaller een contract voor twee seizoenen heeft getekend. In de verbintenis met de Nederlander is een optie voor een derde contractjaar opgenomen.

Bezig met laden …