voetbalzone

Update: Del Piero kondigt vertrek bij Sydney FC aan

Erik van Dam28 apr 2014, 10:17
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2014, 10:17
Advertentie

Alessandro Del Piero weet nog niet of hij zijn profcarrière over tweeënhalve maand beëindigt of verlengt. De beroemde Italiaanse aanvaller is inmiddels 39 jaar en heeft er straks twee seizoenen in de Australische A-League opzitten, in het shirt van Sydney FC. Alex zegt dat zijn hart hem vertelt dat hij nog door moet gaan. De aanvaller wil zijn vermoeide benen echter ook niet zomaar negeren.

voetbalzone

Del Piero verliet Juventus in de zomer van 2012 na liefst negentien seizoenen voor de andere kant van de wereld. Hij voelde zich destijds nog goed genoeg om door te gaan met voetballen en koos voor een interessant avontuur in Sydney. Hij doet het er zeer goed, want in 46 wedstrijden in de Australische competitie maakte hij 24 doelpunten. Prijzen won hij nog niet met zijn huidige club.

De topscorer aller tijden van Juventus (290 doelpunten) en achtvoudig kampioen van Italië zegt dat hij simpelweg nog niet weet wat hij straks, in juni, zal doen. “Ik evalueer aan het eind van het seizoen. Mijn hart zegt me dat ik door moet gaan, maar ik moet ook luisteren naar mijn benen. Dat wordt dus het grote vraagstuk voor komende zomer. Ik spreek na het seizoen met de voorzitter van Sydney FC en naar hun aanbod zal ik sowieso als eerste luisteren”, belooft Del Piero.

Van 1993 tot 2012 was hij in dienst van Juventus, waarmee hij grote successen behaalde. Na bijna twee decennia in de voorhoede van la Vecchia Signora werd zijn contract niet meer verlengd en koos Del Piero het ruime sop. Een terugkeer in Turijn sluit hij niet bij voorbaat uit, zegt hij, zij het met een knipoog. “Juventus? Daar wil ik alleen weer naartoe als ik er als speler word binnengehaald.”

Update 28 april 10.17 uur - Del Piero kondigt vertrek bij Sydney FC aan
Of hij zijn loopbaan nog zal voortzetten of niet is nog onbekend, maar Alessandro Del Piero zal in ieder geval vertrekken bij Sydney FC. De Australische club maakt maandag bekend dat de onderhandelingen over een nieuw contract op niets zijn uitgelopen en dat Del Piero heeft besloten om weg te gaan. De 39-jarige Italiaan speelde twee seizoenen in de Australische A-League en schijnt aan de slag te kunnen gaan bij het Amerikaanse DC United.

Bezig met laden …