voetbalzone

Update: Denneboom tekent tot einde seizoen bij Arminia Bielefeld

Bart Kruyt11 jan 2011, 13:39
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2011, 13:39
Advertentie

Romano Denneboom gaat verder in de 2. Bundesliga. De Nederlandse aanvaller meldde zich vorige week voor een proefperiode bij de Duitse club, wist te overtuigen en onderging maandag met succes de medische keuring. Dinsdag zal hij voor anderhalf jaar gaan tekenen. “Ik ben heel blij met deze nieuwe kans”, stelde de eenmalig international tegen SEG.

Na sc Heerenveen, Willem II, NEC en FC Twente kende Denneboom een teleurstellend laatste seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam. “Ik heb een moeilijk jaar gehad. Er is veel over me gezegd en geschreven. Daar heb ik nooit op gereageerd, want dat win je nooit. Het zag er niet positief uit en ik speelde zelfs met de gedachte om over te stappen naar een club uit de Topklasse. Daarom ben ik hier zo blij mee.”

De samenwerking met trainer Ewald Lienen beviel Denneboom. “Hij is een trainer die al het een en ander heeft meegemaakt”, aldus de aanvaller. “Hij had me bij Twente een paar keer zien spelen en kende me zelfs uit mijn tijd bij sc Heerenveen. Dat is natuurlijk al even geleden, dus dat geeft vertrouwen. Ik ben toch een speler die vertrouwen nodig heeft. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

“Op trainingskamp hebben we goede gesprekken gevoerd. De samenwerking beviel van beide kanten. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar heb wel voor mezelf getraind. Daarnaast trainde ik twee keer per week mee bij amateurclub Xerxes, maar dat is natuurlijk een ander niveau. Toch denk dat ik zondag (tegen FSV Frankfurt, red.) al bij de selectie zit.”

Update 14:39 uur - Denneboom tekent tot einde seizoen bij Arminia Bielefeld
Romano Denneboom heeft weer voet op vaste grond gezet. De 29-jarige aanvaller heeft bij Arminia Bielefeld een contract tot het einde van dit seizoen ondertekend. Maandag kwam al naar buiten dat er snel witte rook mocht worden verwacht bij de Duitse club, maar dinsdag volgen de officiële bevestigingen.

Het doel van Denneboom is meehelpen degradatie uit de 2.Bundesliga te voorkomen. “De club en de selectie maken op mij een zeer goede indruk”, vertelt de enkelvoudig international op de website van Die Arminen. “Ik heb er alle vertrouwen in, dat we Klassenerhalt kunnen afdwingen. Met een zege tegen Frankfurt kunnen we daarin de eerste stap zetten.”

Trainer Ewald Lienen looft Denneboom, die in Nederland uitkwam voor SC Heerenveen, Willem II, NEC, FC Twente en Sparta Rotterdam, als een ervaren aanvaller. “Hij heeft jarenlang succesvol in de Nederlandse competities gespeeld”, weet de coach. “Hij is zeer robuust, maar ook sterk en kan ons verder helpen.” Na dit seizoen zal de samenwerking worden geëvalueerd.

Bezig met laden …