voetbalzone

Update: Diamoutene: 'Er was geen racisme in het spel bij de fans'

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2010, 21:07
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2010, 21:07
Advertentie

De Italiaanse media spreken donderdag schande van een incident op de training van Lecce. Een groep supporters verstoorde de training van de laagvlieger in de Serie A en uitte racistische leuzen jegens de Malinees Souleymane Diamoutene.

Naast de leuzen probeerden de supporters ook om het shirt van Diamoutene uit te krijgen. Diverse ploeggenoten schoten te hulp, evenals trainer Luigi De Canio. Omdat de supporters niet van plan waren om te vertrekken en hun racistische leuzen niet wilden beëindigen, besloot Diamoutene het veld te verlaten.

Diamoutene (27) speelt al heel wat jaren in Italië. De verdediger kwam tussen 2004 en 2009 uit voor Lecce en maakte in januari 2009 de overstap naar AS Roma. Een half jaar later al trok de Malinees naar Bari, waar hij maar één seizoen actief was. De groep fans van Lecce zou naar verluidt niet kunnen verkroppen dat hij voor Bari had gespeeld.

Update 22:07 uur - Diamoutene: 'Er was geen racisme in het spel bij de fans'
Souleymane Diamoutene heeft benadrukt dat er geen racisme in het spel is geweest tijdens de verstoring van de training op donderdag. De 'fans' die het veld bestormden wilden inderdaad zijn shirt uittrekken, maar gedroegen zich niet racistisch, in tegenstelling tot hetgeen de spelersvakbond eerder verkondigde. "Ze noemden me een vuile Barese", zegt Diamoutene, wijzend op zijn verleden bij Bari. "Ik ben alleen om die reden beledigd, verder niet. Maar ook dat stelt me natuurlijk teleur."

Bezig met laden …