voetbalzone

Update: Diniz gaat in beroep tegen schorsing van acht wedstrijden

Erik van Dam22 sep 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 09:05
Advertentie

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Marcus Plinio Diniz Paixai voor liefst zes duels te schorsen. De verdediger van Eupen, die afgelopen weekend in het duel tegen Germinal Beerschot van het veld gestuurd werd, trapte richting scheidsrechter Johan Verbist. Dat heeft hem de forse uitsluiting opgeleverd, melden diverse Belgische media.

De totale straf voor Diniz (23), die wordt gehuurd van AC Milan, bedraagt acht duels. Twee daarvan zijn voorwaardelijk, hetgeen inhoudt dat Diniz bij een volgende schorsing voor hetzelfde vergrijp nog eens twee duels extra moet brommen. Aan het einde van de wedstrijd tussen promovendus Eupen en Germinal Beerschot ging Diniz door het lint na een tackle van Adnan Custovic.

Er volgde een opstootje, waarna de Braziliaan natrapte. Hij raakte Haroun op zijn dij en miste maar net scheidsrechter Verbist. Diniz is nog niet geschorst voor de wedstrijd van komende woensdag Club Brugge. Daarna gaat de schorsing in. De Braziliaan kan wel nog in beroep gaan.

Update 09:04 uur - Diniz gaat in beroep tegen schorsing van acht wedstrijden
Marcus Plinio Diniz Paixao tekent beroep aan tegen zijn schorsing. De speler van Eupen werd dinsdag door het Sportcomité van de KBVB voor acht wedstrijden geschorst waarvan twee voorwaardelijk, na zijn uitsluiting tegen Germinal Beerschot. Het beroep wordt komende vrijdag behandeld.

Bezig met laden …