voetbalzone

Update: Directeur Sydney FC rekent toch ‘gewoon’ op komst van Del Piero

Erik van Dam05 sep 2012, 09:55
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2012, 09:55
Advertentie

Alessandro Del Piero lijkt op weg naar Liverpool. Italiaanse media weten dat Il Pinturicchio zijn toekomst in de avonduren zal gaan verbinden aan de achttienvoudig kampioen van Engeland. Del Piero is al enkele maanden transfervrij: Juventus verlengde het contract van de legendarische aanvaller niet, maar zelf wil hij nog graag één of twee seizoenen doorgaan met de sport.

/

Del Piero leek de laatste dagen op weg naar Sydney FC: officials van die club liepen al vooruit op de zaken en roemden de komst van de Italiaan als de grootste transfer ooit in het Australisch voetbal. Sydney lijkt echter met lege handen achter te blijven, want Brendan Rodgers zou dinsdag namens Liverpool in gesprek zijn gegaan met Del Piero. De 37-jarige Italiaan heeft zich naar verluidt laten overtuigen door het plan van de trainer.

Mocht het werkelijk van een samenwerking komen, dan gaat Del Piero voor het eerst de grenzen over voor een werkgever. Van 1991 tot 1993 kwam hij uit voor Padova en vervolgens speelde hij negentien jaar lang in het shirt van Juventus. Voor die club kwam hij in de Serie A tot liefst 513 wedstrijden en 208 doelpunten.

Update 5 september 9.55 uur - Directeur Sydney FC rekent toch ‘gewoon’ op komst van Del Piero
Honderd procent duidelijkheid zal er waarschijnlijk pas zijn als Alessandro Del Piero zijn handtekening onder een contract heeft gezet, maar de Italiaanse aanvaller lijkt toch naar Sydney FC te gaan. Algemeen directeur Tony Pignata is er in ieder geval van overtuigd dat Del Piero voor zijn club kiest. “Ik ben optimistisch. Hij heeft nog niets getekend, maar is bereid om naar onze club te komen. Er wordt aan gewerkt”, vertelt Pignata woensdag aan Sky Italia. “Liverpool is een geweldige club, maar Australië is een geweldig land om in te leven”, besluit de beleidsbepaler.

Bezig met laden …