voetbalzone

Update: 'Dit kan misschien wel in Milaan, maar niet in Eindhoven'

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2012, 07:10
Advertentie
/

Helmond Sport wil een nieuwe accommodatie en sluit zelfs niet uit om een nieuw stadion met een streekgenoot te delen. "Als Berkendonk afvalt, waarom zouden we dan niet kijken naar de mogelijkheid om één stadion te bouwen voor twee clubs", vraagt directeur Arjan Verhoeven zich vrijdag openlijk af.

"Helmond Sport en FC Eindhoven liggen hemelsbreed vijftien kilometer van elkaar", legt Verhoeven uit in het Eindhovens Dagblad. "Beide willen een nieuwe accommodatie. Wat is er op tegen om in Brandevoort een multifunctioneel stadion te bouwen waarin wekelijks wordt gevoetbald?"

Verhoeven weet dat deze optie wellicht gevoelig ligt bij de supporters van beide Jupiler League-clubs. "Voor alle duidelijkheid: ik wil geen fusie, alleen het delen van het stadion. Wat AC Milan en Internazionale kunnen, kunnen Helmond Sport en FC Eindhoven toch ook?"

Update 21 januari 08:10 uur - 'Dit kan misschien wel in Milaan, maar niet in Eindhoven'
FC Eindhoven ziet het delen van een stadion met Helmond Sport niet zitten. "We zijn als club bezig om met de gemeente een locatie te zoeken voor een nieuw stadion", reageert voorzitter Michiel Pieters zaterdag in het Eindhovens Dagblad. "We hebben onze plannen klaar. Spelen in Eindhoven is daar een van de onderdelen van. FC Eindhoven moet in Eindhoven blijven."

Patrick van Vroenhoven, voorzitter van de supportersvereniging, sluit zich daar bij aan. "Dit kan gewoon niet", vertelt hij op zijn beurt aan het dagblad. "Misschien wel in Milaan, niet hier. Verhoeven had in één ding gelijk: dat het gevoelig ligt. Mijn telefoon stond roodgloeiend. Supporters zeiden dat als de club naar Helmond verhuist ze nooit meer gaan kijken."

Bezig met laden …