voetbalzone

Update: Dolend Genk heeft na nog geen 24 uur al opvolger Been binnen

Bart Kruyt24 feb 2014, 17:10
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2014, 17:10
Advertentie

Mario Been is niet langer de eindverantwoordelijke bij Racing Genk. De drievoudig landskampioen heeft het al een tijdje zwaar en leed zondag tegen laagvlieger Waasland-Beveren de vijfde thuisnederlaag op rij in de competitie. Voor het bestuur was dit de welbekende druppel die de emmer deed overlopen: Genk maakt op de website van de club bekend dat Been is ontslagen.

voetbalzone

De Nederlandse trainer was sinds augustus 2011 werkzaam bij Genk, dat bezig is aan een teleurstellend seizoen. De ploeg staat op de zesde plaats in de competitie en omdat AA Gent zondag won van Standard Luik, is een plek in de play-off I nog allesbehalve een zekerheid. De leiding van Genk besloot na de nederlaag tegen Waasland-Beveren om in te grijpen en zal maandag meer tekst en uitleg geven. Pierre Denier en Hans Visser zijn als interim-duo naar voren geschoven.

Door het ontslag van Been zijn er nu nog twee Nederlandse trainers werkzaam in de Belgische Jupiler Pro League: Stanley Menzo (Lierse SK) en John van den Brom (Anderlecht). Laatstgenoemde coach staat wegens teleurstellende resultaten echter ook al een tijdje onder druk.

Update 24 februari 18.10 uur - Genk bereikt na nog geen 24 uur al akkoord met opvolger Been
Racing Genk heeft een overeenkomst bereikt met Emilio Ferrera. De 46-jarige Belg met Spaanse roots maakt dit seizoen vol en heeft een optie voor één extra seizoen. Direct na het ontslag van Mario Been werd al heel snel duidelijk dat beide partijen wel oren hadden naar een samenwerking en de afhandeling van de overeenkomst verliep dan ook zeer vlot. Ferrera was in het verleden trainer van onder andere Al Shabab, Lokeren, Lierse en Brugge.

Bezig met laden …