voetbalzone

Update: Dominant Olympiacos stelt ex-Sevilla-trainer aan als coach

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2013, 15:17
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2013, 15:17
Advertentie

Olympiacos Piraeus heeft Leonardo Jardim ontslagen. De 38-jarige coach uit Portugal is op straat gezet, ondanks het feit hij met zijn team halverwege de Griekse competitie tien punten los staat.

Volgens diverse Griekse media heeft Jardims vertrek zeer waarschijnlijk te maken met zijn impopulariteit. De fans zijn niet tevreden over het spel, wat zich uit in een veel lagere supportersopkomst bij wedstrijden. De grote voorsprong is ook te danken aan de rampzalige prestaties van aartsrivalen AEK Athene en Panathinaikos.

PAOK Saloniki, de nummer twee op de ranglijst, volgt op tien punten. Jardim tekende in juni een tweejarig contract als opvolger van Ernesto Valverde, die tegenwoordig voor de selectie van Valencia staat. Assistent-coach Antonios Nikopolidis zal Olympiacos zondag leiden in de thuiswedstrijd tegen PAS Giannina.

Update 4 februari 16:17 uur - Dominant Olympiacos stelt ex-Sevilla-trainer aan als coach
Míchel werd op 19 januari ontslagen bij Sevilla en iets meer dan twee weken later heeft de 49-jarige oefenmeester weer een club. De oud-middenvelder van Real Madrid gaat namelijk aan de slag bij Olympiacos Piraeus, dat onlangs afscheid nam van Leonardo Jardim. “Het is mijn doel om Olympiacos internationaler te maken. Er zijn nationale en wat internationale successen geboekt, maar ik wil het team nog beter maken”, zegt Míchel, die bij de club die in de Griekse competitie liefst dertien punten voorsprong heeft op de concurrentie een contract heeft getekend tot medio 2015.

Bezig met laden …