voetbalzone

Update: D’Onofrio vertrekt na veertien jaar bij Standard: ‘Zin in iets anders’

Erik van Dam06 jun 2011, 17:18
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2011, 17:18
Advertentie

Volgens de RTBF hebben Dominique D'Onofrio en Sergio Conçeiçao hun vertrek uit de technische staf van Standard Luik bekendgemaakt. Het tweetal zou tijdens een persconferentie hebben laten weten dat zij het voor gezien houden bij de Rouches, die afgelopen seizoen als tweede eindigden in de Jupiler Pro League.

Standard, de kampioen van 2007/08 en 2008/09, ging in februari vorig jaar in zee met D'Onofrio als opvolger van Laszlo Bölöni. In zijn eerste halve seizoen leidde de 58-jarige Belg de club naar plaats negen. Afgelopen seizoen deed Standard lang mee om eremetaal, maar moest het de landstitel uiteindelijk aan Racing Genk laten.

Via de play-offs eindigde Standard uiteindelijk nog als tweede, hetgeen de club rechtgeeft op een plaatsje in de voorronde van de Champions League. Toch zouden D'Onofrio en assistent Conçeiçao besloten hebben er de brui aan te geven. Standard moet het nieuws nog officieel bevestigen.

Update 17:18 uur - D’Onofrio vertrekt na veertien jaar bij Standard: ‘Zin in iets anders’
Het is officieel: Dominique D'Onofrio vertrekt na veertien jaar bij Standard Luik. “Het was een moeilijke beslissing”, tekent Sporza op uit de mond van de coach. “Een club na veertien jaar verlaten, dat doe je niet zomaar. Het bestuur van Standard heeft me een nieuw voorstel van een jaar gedaan en ik heb er goed over nagedacht. Ik heb zin in iets anders. Ik heb aanbiedingen, die ik zal bestuderen. Ik wil trainer blijven, dat kan ik het beste. De mogelijke overname van de club heeft hier niets mee te maken.”

In het kielzog van hoofdtrainer D’Onofrio vertrek ook assistent Sergio Conceiçao uit Sclessin. “Vanaf de eerste dag heb ik gezegd dat ik mijn lot aan dat van Dominique zou verbinden”, zegt de Portugees. “Ik ben een man van mijn woord. Als hij gaat, ga ik ook. Ik heb deel uitgemaakt van een hechte sportieve staf die mooie dingen voor elkaar heeft gekregen.”

Bezig met laden …