voetbalzone

Update: Dortmund-directeur: ‘Goede gesprekken, maar nog geen deal’

Gijs Freriks30 mei 2014, 09:19
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2014, 09:19
Advertentie

Borussia Dortmund gaat Ciro Immobile vrijdag als de nieuwste aanwinst voor het volgende seizoen. Dat melden onder meer La Gazzetta dello Sport en Sky Italia. De Duitsers hebben naar verluidt een akkoord met Torino en Juventus bereikt over een transfersom van 19,5 miljoen euro.

voetbalzone

Dat bedrag wordt over de twee clubs verdeeld, want zij beheren ieder de helft van de eigendomsrechten van de 24-jarige Immobile. Il Baby Bomber werd afgelopen seizoen in het granaatrode shirt van Torino topscorer van de Serie A met 22 doelpunten; Ciccio Graziani was in 1977 de laatste speler van Torino die de Capocannoniere won. Immobile gaat bij Dortmund naar verluidt voor vijf jaar en een jaarsalaris van twee miljoen euro tekenen.

Immobile, die in de Italiaanse voorselectie is opgenomen voor het WK in Brazilië, speelde in de jeugd voor Sorrento, alvorens hij in 2008 voor 80.000 euro de overstap maakte naar Juventus. Hij speelde uiteindelijk drie wedstrijden in het eerste elftal van De Oude Dame. Immobile kwam ook nog uit voor Siena, Grosseto, Pescara en Genoa.

Update 30 mei 9.19 uur - Dortmund-directeur: ‘Goede gesprekken, maar nog geen deal’
In de Italiaanse media werd donderdag beweerd dat Ciro Immobile, met 22 doelpunten de topscorer van het voorbije seizoen in de Serie A, voor 19,5 miljoen euro naar Borussia Dortmund verhuist. Sportief directeur Michael Zorc van BVB ontkent in gesprek met Kicker echter dat er al een overeenkomst is. Hij heeft het wel over ‘goede gesprekken’. Naar verluidt is er wel een overeenkomst tussen Torino en Juventus: beide partijen bezitten een deel van de eigendomsrechten van Immobile. Juventus heeft Torino inmiddels afgekocht, waardoor een transfer naar Borussia Dortmund ophanden is.

Bezig met laden …