voetbalzone

Update: Dortmund vergeet Zuid-Koreaans toptalent: 'Hij komt niet'

Bart Kruyt23 jul 2013, 20:20
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 20:20
Advertentie

Borussia Dortmund heeft de selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De Duitsers wilden na Sokratis Papastathopoulos, Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang nog een speler voor de toekomst halen en zijn daar volgens Kicker maandagavond in geslaagd. Het voetbalblad meldt dat Borussia de komst van de Zuid-Koreaanse aanvaller Ryu Seungwoo heeft afgerond.

/

De negentienjarige Seungwoo speelt nu nog in zijn vaderland voor Chung-Ang University en deed onlangs mee aan het WK voor spelers onder de 20 jaar in Turkije. De slechts 59 kilo wegende Seungwoo scoorde tegen Cuba en Portugal, maar miste de knock-outfase wegens een blessure. Zonder de aanvaller werd Zuid-Korea uitgeschakeld door Irak.

Met de transfer van Seungwoo hoopt Borussia op hetzelfde scenario als bij Shinji Kagawa. De Japanner werd in 2010 als een 'nobody' overgenomen van Cerezo Osaka, dat 350.000 euro ontving voor de middenvelder. Na twee kampioenschappen, het winnen van de DFB Pokal en een geweldige persoonlijke ontwikkeling werd Kagawa vervolgens voor zestien miljoen euro verkocht aan Manchester United.

Update 23 juli 20.20 uur - Dortmund vergeet Zuid-Koreaans toptalent: ‘Hij komt niet’
De Zuid-Koreaanse aanvaller Ryo Seung-Woo maakt toch niet de overstap naar Borussia Dortmund. Kicker berichtte dat de club de komst van het talent al had afgerond, maar sportief directeur Michael Zorc laat dinsdagavond weten dat de negentienjarige Ryo niet naar Westfalen zal komen. “De condities voor een transfer zijn te ongunstig. Hij komt niet”, zegt Zorc tegen WAZ. Ryo, die speelt voor de Chung-Ang University, scoorde onlangs nog twee keer op het WK Onder-20 in Turkije.

Bezig met laden …