voetbalzone

Update: Duitse bond schorst Boateng voor twee competitieduels

Peter Nusselder05 mei 2014, 16:04
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2014, 16:04
Advertentie

Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München is bepaald niet te spreken over het gedrag van Jérôme Boateng. De verdediger kreeg zaterdag tijdens het duel met Hamburger SV een rode kaart na een ruzie met Kerem Demirbay en kan een forse boete verwachten.

voetbalzone

Behalve met een schorsing moet Boateng ook rekening houden met een flinke geldstraf van de clubleiding. “Wat hij deed mag je gerust hersenloos noemen”, doelt Rummenigge in de Duitse media op de klap die de stopper uitdeelde aan zijn tegenstander. “Dit wordt een dikke boete”, liet de directeur weten, zonder daarbij exact aan te geven om welk bedrag het zal gaan.

“Een dergelijk gebrek aan discipline wordt door Bayern niet geaccepteerd. Als je in ons shirt speelt, moet je je netjes gedragen. Wie niet horen wil, moet maar voelen”, doelde Rummenigge op de duizenden euro’s die zullen worden ingehouden op het salaris van de Duits international. Boateng hoeft overigens niet bang te zijn dat hij op 17 mei de bekerfinale tegen Borussia Dortmund mist; zijn schorsing betreft alleen competitiewedstrijden.

Update 4 mei 20.10 uur - Boateng: ‘Het spijt mij dat ik hem in het gezicht heb geslagen’
Jérôme Boateng heeft zijn excuses aangeboden voor de klap die hij zaterdag aan een speler van Hamburger SV uitdeelde. De verdediger van Bayern München kreeg een rode kaart en directeur Karl-Heinz Rummenigge liet reeds weten dat de Duitser een boete krijgt. “Het spijt mij dat ik hem (Kerem Demirbay, red.) in het gezicht heb geslagen, zegt Boateng tegen TZ. Josep Guardiola en Matthias Sammer gaan met de international praten.

Update 5 mei 16.04 uur - Duitse bond schorst Boateng voor twee competitieduels
Voor Jérôme Boateng zit het Bundesliga-seizoen erop. De verdediger deelde in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Hamburger SV een klap uit aan tegenstander Kerem Demirbay en ontving een rode kaart. De Duitse voetbalbond heeft de international maandag een schorsing van twee competitieduels opgelegd. Boateng mist het treffen met FC Nürnberg en de eerste wedstrijd van komend seizoen.

Bezig met laden …