voetbalzone

Update: Duitse ruzie loopt hoog op: ‘We laten ons de mond niet snoeren’

Thijs Post09 aug 2014, 21:50
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2014, 21:50
Advertentie

Bayern München-directeur Karl-Heinz Rummenigge liet zich onlangs uit over de toekomst van Borussia Dortmund-ster Marco Reus. De beviel de beleidsbepalers van Borussia Dortmund maar niets. Voorzitter en algemeen directeur Hans-Joachim Watzke ging eerder al tekeer tegen Rummenigge en nu is het de beurt aan sportief directeur Michael Zorc.

voetbalzone

“We stellen vast dat Rummenigge om de drie dagen iets te vertellen heeft over Borussia Dortmund. Deze uitspraken zijn echter van een compleet nieuwe orde. We zijn er zeker van dat voetbalfans snappen wat de bedoelingen zijn achter zijn uitspraken. Het zou mooi zijn als hij een keer zijn mond zou kunnen houden”, sneert Zorc via de officiële kanalen van de club.

Rummenigge zou verklapt hebben dat de contractueel vastgestelde afkoopsom van Reus, sterspeler van BVB, slechts 25 miljoen euro is. Buitenlandse clubs zouden nu geïnteresseerd zijn die clausule te activeren; voor Bayern München een topspeler minder om rekening mee te houden bij de grootste concurrent in de Bundesliga. “Rummenigge neemt op de koop toe dat de toch al gespannen relatie tussen Bayern en Borussia steeds erger wordt beschadigd. Wij zullen details in contracten nooit openbaren”, zegt Watzke op zijn beurt.

Update 9 augustus 21.50 uur - Duitse ruzie loopt hoog op: ‘We laten ons de mond niet snoeren’
“Het zou mooi zijn als Karl-Heinz Rummenigge een keer zijn mond zou kunnen houden”, zei directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund over zijn collega van Bayern München. Rummenigge had zich uitgelaten over de afkoopsom van Marco Reus en dat vond men in Dortmund maar niets. De ruzie gaat verder, want nu is het weer aan het Bayern-kamp om te reageren. “We laten ons de mond niet snoeren, door niemand”, zegt sportief directeur Matthias Sammer van der Rekordmeister tegen Sport 1. Extra olie op het vuur voor de strijd om de Duitse Supercup dus, op 13 augustus tussen Borussia Dortmund en Bayern München.

Bezig met laden …