voetbalzone

Update: 'Een terugkeer naar Oostenrijk? Dat is echt een onzinverhaal'

Erik van Dam10 jan 2013, 12:40
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2013, 12:40
Advertentie
/

Sturm Graz is van plan Marcel Ritzmaier tot het einde van het seizoen te huren van PSV. Dat schrijft de Oostenrijkse krant die Steirerkrone donderdag. Ritzmaier komt in Eindhoven niet aan spelen toe en zijn club staat open voor een tijdelijk vertrek van de negentienjarige middenvelder. Sturm Graz hoopt de gelukkige te worden.

Eind december werd duidelijk dat PSV het voor Ritzmaier beter achtte dat hij tijdelijk vertrok bij de club. Zijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door en PSV wilde hem liever niet verkopen. Om zijn ontwikkeling ook niet te laten stagneren keek de club uit de lichtstad naar opties elders. Een aanbieding vanuit zijn vaderland heeft Ritzmaier nu in ieder geval reeds binnen.

De middenvelder werd in het seizoen 2009/10 overgenomen van Austria Kärnten en debuteerde vorig seizoen in het eerste, tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Lisse. Deze jaargang kwamen daar twee duels in de Europa League bij, twee bekerwedstrijden en drie basisplaatsen in de Eredivisie. Scoren deed Ritzmaier nog niet.

Update 10 januari 13.40 uur - 'Een terugkeer naar Oostenrijk? Dat is echt een onzinverhaal'
De supporters van Sturm Graz hoeven niet te rekenen op de komst van Marcel Ritzmaier. Donderdag werd gesuggereerd dat de nummer vier van de Oostenrijkse Bundesliga de middenvelder tot het einde van het seizoen wilde huren van PSV, maar volgens zijn vader speelt er niets: "Dit is echt een onzinverhaal", benadrukt Ritzmaier senior in gesprek met LAOLA1.

Bezig met laden …