voetbalzone

Update: Egyptische voetbalbond legt meppende trainer schorsing op

Gijs Freriks13 jul 2016, 20:30
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2016, 20:30
Advertentie

Hossam Hassan geldt als een van de beste voetballers van Egypte ooit. Hij nam deel aan het WK van 1990 en aan zeven Afrika Cup-toernooien, schopte het tot 170 interlands en is met 69 doelpunten bovendien nog altijd de topscorer aller tijden van De Farao’s. Hassan is tegenwoordig trainer van Al-Masry en is in die hoedanigheid vrijdagavond behoorlijk over de schreef gegaan.

/

Na de wedstrijd tegen Smouha (2-2) volgden er diverse opstootjes waarbij ook de 49-jarige Rey Hassan betrokken raakte. Toen hij merkte dat hij van dichtbij gevolgd werd door een fotograaf, ontstak hij in woede en rende hij achter de man aan, die het op een lopen zette, maar uiteindelijk in het strafschopgebied op de grond viel. Hassan sloeg op de fotograaf in, die zich met zijn armen probeerde te verdedigen.

Hossam Hassan werd daarna tegenhouden door een aantal anderen , maar wist nog wel de fotocamera op de sintelbaan kapot te gooien. De directeur van Al-Masry heeft laten dat Hossam Hassan zich beledigd voelde omdat hij zou zijn uitgescholden door de desbetreffende fotojournalist van ON TV én door een deel van het publiek. Hossam Hassan lijkt echter wel met een zware straf rekening te moeten houden.

Update 13 juli 20.30 uur - Egyptische voetbalbond legt meppende trainer schorsing op
De Egyptische voetbalbond heeft Hossam Hassan een schorsing van drie wedstrijden en een boete van ruim duizend euro opgelegd. De trainer van Al-Masry probeerde onlangs een fotograaf te slaan die, zo bleek later, in dienst is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hassan wordt misschien nog zwaarder gestraft, want komende zaterdag dient er een rechtszaak.

Bezig met laden …