voetbalzone

Update: EK-ganger Wales strikt Nederlands elftal als oefentegenstander

Erik van Dam22 okt 2015, 11:00
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2015, 11:00
Advertentie

De KNVB en de bond van Wales (FAW) praten volgens Voetbal International over een oefeninterland op 13 november. Het is de bedoeling dat Wales en Nederland voor de achtste keer tegenover elkaar komen te staan: de laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in juni 2014. In aanloop naar het WK in Brazilië won Oranje toen met 2-0.

voetbalzone

Wales zal zich nu echter kansrijk voelen voor de eerste zege ooit op Nederland. De Welshmen plaatsten zich een paar dagen geleden voor de eerste keer in hun historie voor een groot toernooi, door als runner-up te eindigen in Groep B van de kwalificatiereeks. Oranje miste de boot juist en finishte als nummer vier in Groep A.

De ontmoeting met Wales zou voor Nederland de eerste wedstrijd kunnen zijn op weg naar eerherstel, of iets in die richting. Bij Wales zal men blij zijn als de afspraak met de KNVB echt staat, want anderhalve week geleden zei bondscoach Chris Coleman nog dat hij zo graag tegen grote landen zou willen spelen. Men benaderde Spanje, Duitsland en Italië om een oefeninterland af te spreken, maar die zeiden allemaal ‘nee’.

“De grote jongens spelen alleen maar tegen elkaar, dat is zeer teleurstellend. Misschien zijn ze wel bang voor ons. In de zomer van 2014 speelden we nog wel tegen Nederland. Dat is wat je wil, je wil tegen dat soort landen spelen. Wij worden echter niet gezien als Engeland, Italië of Spanje. Het zou fantastisch zijn als we tegen Argentinië kunnen oefenen”, sprak Coleman toen uit. Het wordt nu waarschijnlijk Nederland, op 13 november. Op 17 november staat er voor Danny Blind en zijn spelers al een oefeninterland gepland tegen Duitsland.

Update 22 oktober 11.00 uur - EK-ganger Wales strikt Nederlands elftal als oefentegenstander
Het Nederlands elftal heeft zich niet geplaatst voor het EK in Frankrijk en dus zal Oranje de komende periode fungeren als sparringspartner van ploegen die wél naar de eindronde in Frankrijk gaan. Bekend was al dat Nederland op 17 november tegen Duitsland zou gaan spelen en nu is daar een oefenduel met Wales bijgekomen. Op 13 november speelt Nederland in Cardiff tegen het team van sterspeler Gareth Bale, zo meldt de voetbalbond van Wales via de officiële kanalen.

Bezig met laden …