voetbalzone

Update: EK in Frankrijk gewoon haalbaar voor Liverpool-spits Benteke

Matthijs van Laar06 apr 2016, 15:36
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 15:36
Advertentie
/

Christian Benteke vreest het EK in Frankrijk te moeten missen. De spits, die er vanwege zwaar blessureleed ook al niet bij was tijdens het WK in Brazilië, kampt dit keer met knieproblemen. Hij staat daardoor minimaal een maand lang buitenspel, zo meldt zijn club Liverpool.

De kans is echter aanwezig dat de aanvaller er langere tijd uit ligt en de tijd begint te dringen: het EK start begin juni, maar al in mei moeten de bondscoaches hun definitieve selecties samenstellen. Mocht Benteke over een maand nog niet fit zijn, dan is de kans groot dat hij buiten de groep wordt gelaten.

Daar komt bij dat Benteke een zeer moeizaam jaar bij zijn club achter de rug heeft. De peperdure zomeraanwinst van Liverpool kwam in 25 optredens voor the Reds slechts 7 keer tot scoren. De laatste periode had de aanvaller al geen basisplaats meer onder manager Jürgen Klopp.

Update 6 april 15.36 uur - EK in Frankrijk gewoon haalbaar voor Liverpool-spits Benteke
Of bondscoach Marc Wilmots hem na dit teleurstellende seizoen zal selecteren is nog even afwachten, maar Christian Benteke kan gewoon in actie komen op het aankomende EK. De aanvaller van Liverpool heeft een scan laten maken van zijn knie en zal ongeveer drie weken uit de roulatie zijn. Aanvankelijk vreesde hij voor een langere absentie.

Bezig met laden …