voetbalzone

Update: Elfsborg spreekt transfer Hiljemark naar Eredivisie tegen

Bart Kruyt02 jan 2013, 18:13
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2013, 18:13
Advertentie

De selectie van PSV wordt vermoedelijk snel uitgebreid met Oscar Hiljemark. Eind december werd al gemeld dat de Eindhovenaren bijna een akkoord hadden bereikt met Elfsborg IF en nu meldt Voetbal International dat Marcel Brands inmiddels het jawoord van de middenvelder zelf heeft gekregen. De overeenkomst moet alleen nog bezegeld worden met een handtekening.

/

Hiljemark debuteerde in september 2010 in het eerste elftal van Elfsborg en groeide daar uit tot Zweeds international. De twintigjarige middenvelder heeft inmiddels twee interlands achter zijn naam staan en gaf weken geleden al aan dat hij in januari een stap omhoog wilde maken. Diverse clubs toonden belangstelling, maar PSV komt als winnaar uit de strijd.

De Eindhovenaren betalen naar verluidt 2,2 miljoen euro voor Hiljemark, die een contract voor drieënhalf jaar kan tekenen in het Philips Stadion. Met de komst van de middenvelder haalt PSV reeds een opvolger voor Kevin Strootman in huis: het ligt in de lijn der verwachting dat laatstgenoemde in de zomer zal vertrekken uit de Eredivisie.

Update 2 januari 19.13 uur - Elfsborg spreekt transfer Hiljemark naar Eredivisie tegen
Het Zweedse Elfsborg weet niets van een transfer van Oscar Hiljemark naar PSV. Via de Nederlandse media kwam eerder op woensdag naar buiten dat de deal in orde zou zijn gemaakt, maar de Allsvenskan-club ontkent dat. "Dat klopt niet. We hebben nog met geen enkele club een akkoord bereikt over de transfer van Hiljemark", stelt de directeur van de Zweedse lijstaanvoerder.

Bezig met laden …