voetbalzone

Update: Engelse voetbalbond dient bij UEFA klacht in tegen Bulgarije

Erik van Dam06 sep 2011, 10:40
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2011, 10:40
Advertentie

Bulgarije kan misschien een onderzoek of forse straf verwachten voor het gedrag van haar supporters tijdens de interland tegen Engeland, vrijdagavond. Daarin moest Ashley Young het namelijk ontgelden met oerwoudgeluiden en andere racistische benaderingen. Bondscoach Lothar Matthäus schaamt zich rot en biedt dan ook zijn excuses aan voor het weerzinwekkende gedrag.

/

“Ik heb het zelf niet direct gehoord, maar het is schandelijk dat dergelijke dingen kunnen gebeuren. Ik bied namens het land en de bond dan ook mijn excuses aan Young aan”, aldus de Duitser in Bulgaarse dienst. Een woordvoerder van de nationale bond zei na afloop dat de kwestie al is aangekaart binnen de Bulgaarse federatie en de UEFA. “Meer zeggen we er nu niet over.”

Young speelde een prima wedstrijd in de hoofdstad Sofia en leverde bij de 3-0 van Wayne Rooney de assist. Fabio Capello haalde hem na iets meer dan een uur spelen naar de kant ten faveure van James Milner, vermoedelijk om Young te beschermen tegen verdere spreekkoren.

Update 6 september 10:40 uur - Engelse voetbalbond dient bij UEFA klacht in tegen Bulgarije
De Engelse voetbalbond (FA) heeft bij de UEFA een officiële klacht ingediend tegen Bulgarije. Spelers van het Engelse elftal werden tijdens de interland in het Oost-Europese land racistisch bejegend. De spelers van Engeland zullen vanavond tijdens de wedstrijd tegen Wales aandacht vragen voor de strijd tegen racisme. Ze dragen armbandjes met de tekst 'Let's kick racism out of football'.

Bezig met laden …