voetbalzone

Update: Engelse voetbalbond scheldt omstreden rode kaart kwijt

Daniel Cabot Kerkdijk29 dec 2011, 16:15
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2011, 16:15
Advertentie

Het was in Engeland niet de dag van de scheidsrechters. Howard Webb ging tijdens Sunderland-Everton (1-1) volledig de mist in door het toekennen van een strafschop en ook Phil Dowd maakte een discutabele beslissing bij de krachtmeting tussen Manchester United en Wigan Athletic (5-0). Conor Sammon kreeg in de 39e minuut, bij een 1-0 stand, een rode kaart van de dienstdoende arbiter.

Sammon gebruikte in een duel met Michael Carrick zijn arm om de bal niet te verliezen. Voor Dowd een goede reden om de aanvaller van het veld te sturen. Martinez was na afloop van mening dat het incident vergelijkbaar was met een actie van Dimitar Berbatov, voorafgaand aan de 2-0. De aanvaller van Manchester United nam Old Trafford drie doelpunten voor zijn rekening.

"Die rode kaart was een schokkende beslissing", vertelde Wigan-coach Roberto Martinez. "Ik stond versteld toe hij een vrije trap gaf en was stomverbaasd dat hij een rode kaart uitdeelde. Ongelooflijk. Berbatov gebruikte dezelfde tactiek en toen was het wel toegestaan. Als je dat soort beslissingen elke keer neemt, blijven er bij alle teams nog maar vijf of zes spelers staan. Voetbal is nu eenmaal een contactsport en je moet kunnen beoordelen wat een overtreding is en wat niet."

Update 29 december 17:15 uur - Engelse voetbalbond scheldt omstreden rode kaart kwijt
Wigan Athletic kan de komende weken toch over Conor Sammon beschikken. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft besloten om de rode kaart van de aanvaller in het duel met Manchester United kwijt te schelden. Sammon werd na een duel met Michael Carrick van het veld gestuurd en hoorde een schorsing van drie duels tegen zich eisen. De FA heeft de rode kaart geseponeerd.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester United - Wigan Athletic:


Bezig met laden …