voetbalzone

Update: 'Er is nog niets getekend, maar hij denkt niet aan een andere club'

Thijs Post21 mrt 2012, 08:30
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2012, 08:30
Advertentie

Boudewijn Zenden zit sinds zijn vertrek bij Sunderland zonder club. Jupiler League-club MVV deed een poging om de 35-jarige middenvelder in te lijven, maar mogelijk keert Zenden terug in de Premier League. Volgens de Lancashire Telegraph was de 54-voudig international maandag aanwezig op het trainingscomplex van Blackburn Rovers.

/

De krant geeft aan dat Zenden daar was in de hoop een contract in de wacht te slepen. Blackburn-manager Steve Kean kan een ervaren middenvelder altijd gebruiken, want zijn ploeg staat zeventiende in de rangschikking van de Premier League en is dus verwikkeld in een felle degradatiestrijd.

Mogelijk kiest Kean ervoor om Zenden een kortlopend contract aan te bieden. De Limburger is geen onbekende in Engeland, want in het verleden speelde hij al voor Chelsea, Middlesbrough, Liverpool en tot slot bij Sunderland. Daarnaast kwam hij uit voor PSV, Barcelona en Olympique Marseille.

Update 8 maart 14:35 uur - ‘Ja, de interesse in Zenden is er, maar die hebben meer clubs’
Pierre Zenden, de vader en zaakwaarnemer van de momenteel clubloze Boudewijn Zenden heeft bevestigd dat Blackburn Rovers overweegt om zijn zoon in te lijven. “Ja, de interesse is er, maar die hebben meer clubs. Momenteel is er niets concreet en is het afwachten”, vertelt Zenden senior.

Meetrainen bij Blackburn gaat de 35-jarige middenvelder niet doen, laat zijn vader weten aan aan Voetbal International. “Hij heeft leergeld betaald. Bij Celtic (in november, red.) had Boudewijn twee keer meegetraind en de hoofdtrainer (Neil Lennon, red.) was laaiend enthousiast. Vervolgens werd zijn komst door de eigenaar geblokkeerd. Dan heeft zo’n proeftraining geen enkele zin.”

Update 9 maart 13:05 uur - 'We willen hem graag hebben, maar hij heeft veel aanbiedingen'
Steve Kean is benieuwd naar de plannen van Boudewijn Zenden. "Hij is bij ons langs geweest en we hebben met hem gesproken. Hij weet wat onze plannen met hem zijn", zei de manager van Blackburn Rovers. "Wij hebben misschien wel de jongste ploeg uit de Premier League en kunnen wel wat ervaring gebruiken. We willen hem graag hebben, maar hij heeft veel aanbiedingen op zak. Hopelijk wil hij over onze aanbieding nadenken."

Update 12 maart 14:22 uur - Zenden: ‘Ondanks serieuze aanbieding nog geen overeenkomst’
Het is nog altijd niet zeker of Boudewijn Zenden aan de slag gaat bij Blackburn Rovers. “Ik heb een zeer serieuze aanbieding gekregen, maar we hebben nog geen overeenkomst bereikt”, laat de 35-jarige clubloze middenvelder optekenen in de Lancashire Telegraph. “Ze hebben het moeilijk en kunnen een ervaring speler goed gebruiken. Maar dat geldt ook voor de andere ploegen die mij willen hebben."

Update 21 maart 09:30 uur - 'Er is nog niets getekend, maar hij denkt niet aan een andere club'
Blackburn Rovers deed Boudewijn Zenden een ‘serieuze aanbieding’, maar de middenvelder heeft hierover nog geen beslissing genomen. De Premier Leagueclub zit in degradatienood en denkt de ervaring van Bolo goed te kunnen gebruiken. Ook Doncaster Rovers en Leeds United hebben echter interesse. “Het gaat voort”, vertelt Rovers-trainer Steve Kean tegen Sky Sports. “Er is nog niets getekend, maar hij denkt niet aan een andere club.”

Bezig met laden …